До Одеси прибуло вугілля з ПАР

До Одеси прибуло вугілля з ПАР

ДТЕК прийняв в порту "Южний" друге судно із 75 тис.т антрациту з ПАР


Найбільший приватний енергохолдинг ДТЕК прийняв у порту "Южний" (Одеська обл.) друге судно із 75-ма тисячами тонн дефіцитного вугілля антрацитної групи, яке надійшло з Південно-Африканської Республіки. Про це повідомили в прес-службі компанії.

"Сьогодні о 8:25 порт "Южний" прийняв другий балкер із 75-ма тисячами тонн антрациту з ПАР.... У порту здійснюється розвантаження судна. Роботи планується завершити впродовж 3 - 4 днів", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, це вугілля призначене для Придніпровської і Криворізької ТЕС, запаси палива на яких на 23 липня становлять 110 тисяч тонн і 90 тисяч тонн відповідно.

Нагадаємо: Україна через бойові дії на сході країни відчуває значний дефіцит вугілля, насамперед, енергетичного (антрациту), видобуток якого сконцентрований у районах Донецької і Луганської областей, підконтрольних бойовикам. Для забезпечення стабільної роботи своїх ТЕС, які використовують антрацит, ДТЕК ухвалив рішення поставляти вугілля з шахт Ростовської області і уклав контракт на поставку вугілля з ПАР в обсягу понад 600 тисяч тонн з можливістю збільшення обсягу до мільйона тонн. Перше судно в "Южному" ДТЕК прийняв 25 травня.

Зазначимо: ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України, яка входить до складу фінансово-промислової групи "Сістем Кепітал Менеджмент". У вугільний сегмент ДТЕК входять "ДТЕК Павлоградвугілля" (об'єднує 10 шахт), "ДТЕК Добропіллявугілля" (п'ять шахт), "ДТЕК "Шахта Комсомолець Донбасу", "ДТЕК Ровенькиантрацит" (шість шахт і три збагачувальні фабрики), "ДТЕК Свердловантрацит" (п'ять шахт і три збагачувальні фабрики), "Шахта "Білозерська", шахтоуправління "Обухівська" і п'ять збагачувальних фабрик. Компанія володіє дев'ятьма з 14 ТЕС в Україні.