Глава Уряду занепокоєний можливим зривом старту системи е-декларування

Глава Уряду занепокоєний можливим зривом старту системи е-декларування

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає неприпустимим затягування або можливий зрив введення в дію системи електронного декларування чиновників, запланованого на 15 серпня.

Як написав керівник Уряду на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук, комусь дуже не хочеться, аби ця система, яка має антикорупційну мету, реально запрацювала, і заради цього ставиться під загрозу не тільки довіра суспільства до влади, а й репутація України в очах міжнародних партнерів.

Прем'єр попередив: якщо систему не буде вчасно впроваджено, винні понесуть жорстку персональну відповідальність

Негайно вирішити усі технічні питання, пов'язані з роботою системи електронного декларування доходів і видатків чиновників, закликав керівників Національного агентства з питань запобігання корупції і Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації і міністр фінансів Олександр Данилюк.

Він нагадав, що йдеться не лише про важливий крок у боротьбі з корупцією всередині нашої держави, а й про одне з першочергових зобов'язань України перед міжнародними партнерами.
 
Тим часом, Національне агентство з питань протидії корупції і Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації домовилися терміново доопрацювати систему захисту програми електронного декларування.

Зокрема, розробник програмного забезпечення мав доопрацювати комплексну систему захисту інформації, а Держспецзв'язку - провести її повторне оцінювання.

Таким чином, уже сьогодні система може отримати атестат і запрацює, як і планувалося, з понеділка, наголосили в Нацагентстві з питань протидії корупції.