Вступ України до НАТО підтримують не всі

Вступ України до НАТО підтримують не всі

Про це Президент заявив, виступаючи зі щорічним посланням до Верховної Ради. Зокрема, торік із закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики прибрали пункт про позаблоковий статус України. Місяць тому ухвалено Стратегію нацбезпеки, яка ставить за мету членство України в НАТО.

Відтак, за словами Глави держави, усе, що робитиме країна у сфері безпеки, буде уніфікуватися під натовські стандарти. І наше завдання - досягти всіх необхідних для вступу критеріїв. Водночас, Президент пообіцяв, що визначальною буде думка українців, які мають визначитися з цього приводу під час референдуму.

Торкаючись питання запровадження воєнного стану, Петро Порошенко пояснив, що наразі утримується від такого рішення, аби Україна залишалась демократичною державою. Він переконаний, що авторитарна Україна залишиться без підтримки світу і втратить одну зі своїх ключових відмінностей від Росії.

Сьогодні опівдні Президент Петро Порошенко проведе прес-конференцію з нагоди оприлюднення щорічного послання до Верховної Ради.