Бойові дії на Донбасі можуть відновитися

Бойові дії на Донбасі можуть відновитися

На Донбасі існує ймовірність відновлення повномасштабних бойових дій. Про це сказав Президент Петро Порошенко, виступаючи під час урочистостей з нагоди випуску слухачів Національного університету оборони імені Івана Черняховського.

Глава держави нагадав, що другий рік поспіль в українських військових вишах тривають дострокові випуски офіцерів. Скорочення термінів навчання зумовлене тим, що навіть за найбільш оптимістичного сценарію розвитку подій на Донбасі, військова загроза зі сходу залишиться актуальною і в довгостроковій, і в короткостроковій перспективі, наголосив Петро Порошенко.

Президент також наголосив, що за неповні два роки Україні вдалося відродити боєздатне військо і стримати натиск підготовленого, оснащеного сучасною технікою та зброєю ворога. "Ми стали свідками народження героїв нового покоління", - додав Петро Порошенко.

Глава держави запевнив, що Збройні Сили залишатимуться головним пріоритетом в розбудові сильної держави. Петро Порошенко пообіцяв підвищити соціальні гарантії та бойове забезпечення військовослужбовців.