Євген Нищук: Оборудки з квитками буде важче провернути

Євген Нищук: Оборудки з квитками буде важче провернути

Національний театр ім. Івана Франка інтегрував Дія.Підпис, щоб верифікувати продажі. Чи вдається контролювати ситуацію і чи стало після цього легше купити квитки на бажані вистави? В етері Радіо Культура Євгенію Агаркову коментує генеральний директор і художній керівник театру Євген Нищук.

 

0:00 0:00
10
1x

Маємо перші результати запуску інтеграції з Дією і можемо сказати, що процес успішний. Не розповідатиму деталей, бо ними можуть скористатися люди, які тривалий час вдавалися до зловживань. Власне, першим важливим здобутком стало виявлення системних груп, які скуповували квитки одразу після виставлення їх у продаж — по 80-100 штук — і потім перепродували, наприклад, на OLX. Це шахрайство. Звісно, ситуація за один день не зміниться, але подібні оборудки буде дедалі складніше провернути. 

Зрозуміло, треба враховувати побажання людей, які ще не мають Дії, або ж іноземців. До кожного і кожної можна знайти підхід, не масового характеру. Люди можуть прийти до нас у театр, адміністратори допоможуть їм верифікуватися. Думаємо також про точкові заходи, які зможуть допомогти. Вестимемо діалог із глядачами, шукатимемо рішення.

Другий прикметний результат — система може витримати неймовірне навантаження, коли виставляються квитки. Раніше спостерігалася ситуація, коли або лягала система продажу, або все просто блокувалося. А тепер, навіть при величезному трафіку (є статистика — понад 10 тисяч людей), система витримує і поводиться зовсім по-іншому. Якщо трапляються прикрі ситуації, наприклад, коли через касу та інтернет продають два квитки на одне місце, закликаю відразу звертатися до адміністраторів. Ми активно комунікуємо, щоб вирішити кожен індивідуальний момент.

Дія.Підпис наразі тестується щодо певної кількості вистав, найбільш популярних, згодом дивитимемося по ситуації. Нові технології та розробки Мінцифри, що погодилося з нами працювати, додали можливостей глядачам.