Метаморфози свідомості: Гурт Vivienne Mort випустив альбом "Фата"

Метаморфози свідомості: Гурт Vivienne Mort випустив альбом "Фата"

Гурт Vivienne Mort випустив свій сьомий студійний альбом "Фата". Це концептуальна робота, що об'єднує пісні в єдину історію, яка розкриває внутрішні зміни головної героїні, пережиті протягом двох років широкомасштабної війни.

"Альбом можна слухати як цілісну історію, проживаючи з героїнею всі перетворення її свідомості. Але це лише один із варіантів прочитання — ви можете інтерпретувати його, як забажаєте", — зазначила вокалістка гурту Даніела Заюшкіна в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Назва "Фата" має подвійне значення: це і головний убір нареченої, символ покірності, і переклад слова як "доля". Альбом створювався протягом двох років у Києві на студії Rivet Sound..

Vivienne Mort обіцяють оновлене звучання та повернення до розширеного складу інструментів, що слухачі зможуть оцінити під час презентації альбому вже у листопаді.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Vivienne Mort

""Фата" — сьомий за рахунком альбом гурту Vivienne Mort. Це концептуальний альбом, пісні на ньому об'єднані однією історією. Тож якщо ви будете слухати їх в тому порядку, в якому ми їх розташували, то зможете прожити з головною героїнею ті перетворення, метаморфози її свідомості, які з нею сталися протягом останніх двох років війни. Але ця концепція, звісно, це лише пропозиція і як один з варіантів прочитання альбому, а ви можете слухати його на свій розсуд, як забажаєте, інтерпретувати, як хочете, тому що існує стільки різновидів однієї пісні, скільки є у неї слухачів. Назва має одразу два значення: наголос на другий склад — фата — це головний убір нареченої, як ми знаємо, символ її покірності, який закриває її від усього світу. А назва з наголосом на перший склад фата перекладається як "доля-жереб". Альбом створювався протягом двох років в Києві. Я написала пісні, аранжуванням займалися Гліб Проців — продюсер і барабанщик гурту та Ілля Чемерис — бас-гітарист Vivienne Mort. Запис відбувався, як і завжди, на київській студії Rivet Sound під управлінням нашого постійного саунд-продюсера Сергія Любінського, якого ви також могли чути на наших інших альбомах, наприклад "Досвід", "Rosa" та інші. Також в записі взяло участь багато цікавих музикантів з цікавими інструментами і про них ми згодом будемо розповідати в наших соцмережах. Цим альбомом ми нарешті відкриваємо новий етап у нашій творчості, повертаємося до розширеного складу інструментів і будемо звучати дещо оновлено, а як саме — ви зможете дізнатися вже в листопаді на презентації цього альбому", — розповіла вокалістка гурту Vivienne Mort Даніела Заюшкіна в ефірі шоу Селекція на Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.