Росія вдарила ракетами по Інституту зв’язку в Полтаві: десятки загиблих

Росія вдарила ракетами по Інституту зв’язку в Полтаві: десятки загиблих

Росія завдала сьогодні, 3 вересня удару двома балістичними ракетами по будівлі Інституту зв’язку у Полтаві. Внаслідок цього удару загинули, за попередніми даними, до 47 осіб, поранені – до 206 людей. Про це у соцмережі "Х" повідомила перша леді Олена Зеленська.

ОНОВЛЕНО: Внаслідок цієї російської атаки по Полтаві поранена 271 особа, загинула – 51. Про це поінформував о 21:26 3 вересня президент України Володимир Зеленський

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Вдалося врятувати десятки осіб

Як повідомив у своєму телеграм-каналі міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, на місці російського ракетного удару в Полтаві працюють оперативні служби, рятувальники локалізували пожежу. Нині продовжують розбирати завали, з-під них дістали 11 людей. У сусідніх будинках вибило вікна та пошкодило фасади. До поліції написали понад 100 заяв про пошкоджене майно.

Як зазначив міністр оборони України Рустем Умєров, "сьогодні Полтава і вся Україна переживає страшну трагедію. Російський агресор вдарив балістикою по одному з навчальних закладів міста і лікарні. Рятувальники та екстрені служби працюють на місці. Обставини трагедії у співпраці з правоохоронцями зʼясовуватиме також Головна інспекція Міноборони. Сьогоднішні події у Полтаві — це черговий доказ жорстокості російського терору, наголосив Умєров.

За наявною інформацією Міністерства оборони України, росіяни використали для удару по Полтаві дві балістичні ракети. Часовий проміжок між тривогою і прильотом ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища. Частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів. Рятувальники продовжують роботу.

"Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих. Ця трагедія – чергове свідчення підступності ворога, який не зупиняється перед жодними злочинами, намагаючись залякати українців", – підкреслило Міністерство оборони України. Воно закликало всіх зберігати спокій і довіряти лише офіційним джерелам інформації. "Будь-які спекуляції на цій трагедії є неприпустимими", – зауважує Міністерство оборони України.

 

Вибухи у Полтаві пролунали буквально через 2 хвилини після оголошення повітряної тривоги

Як розповів в ефірі Українського Радіо кореспондент Олександр Бобошко, "сьогодні, 3 вересня о 9:08 у Полтавській області оголосили повітряну тривогу і буквально через 2 хвилини у Полтаві пролунали 2 вибухи. Один за одним, буквально, з інтервалом 3-5 секунд. І звісно ж влада з міркувань безпеки не повідомляла про місце влучання. Втім, на превеликий жаль, менше ніж за годину в деяких полтавських телеграм-каналах і групах вже було оприлюднено фото. Воно було наче і "заблюрене", але місцевим не важко було визначити локацію. Втім, як і зовнішньо ідентифікувати місце прильоту, тому що чорний дим піднімався і його було видно з багатьох районів міста. І вже потім доволі швидко з'явилося відео в телеграм-каналах країни-агресорки. Це так я розповідаю про інформаційну гігієну і критичне мислення полтавців.

І ще от такий факт, який особисто мене здивував. До одного з медичних закладів майже в центрі міста веде вулиця, яка доволі вузька, там напружений трафік і припарковані авто з обох боків. І швидким було важко їхати, тому що, як я вже сказав, і авто припарковані, і ті авто, які їхали назустріч, так собі пропускали швидкі допомоги. І на одне з перехресть вийшов чоловік у цивільному і почав регулювати рух, направляв авто в об'їзд. Десь через пів години, не раніше, з'явилася поліція. І що зробила поліція? Вони не почали регулювати рух, а просто перекрили вулицю. І також перекрили на прилеглих під'їздах до цієї вулиці.

Що було перше з офіційних джерел повідомлено? Оголосили про потребу в донорах крові для переливання".

Останні новини
Не впевнений — не збирай. Поради експерта: як не отруїтися грибами
Не впевнений — не збирай. Поради експерта: як не отруїтися грибами
Розмосковлюємо наш простір — Саган про закон щодо релігійних організацій, пов’язаних із РФ
Розмосковлюємо наш простір — Саган про закон щодо релігійних організацій, пов’язаних із РФ
Росія відновила обмін "азовців" — Коваленко про один із результатів Курської операції
Росія відновила обмін "азовців" — Коваленко про один із результатів Курської операції
У топі документалістика. Кінорежисер Тихий про сучасне українське кіно
У топі документалістика. Кінорежисер Тихий про сучасне українське кіно
Безпілотник vs безпілотник: Храпчинський про розробки проти ворожих розвіддронів
Безпілотник vs безпілотник: Храпчинський про розробки проти ворожих розвіддронів
Новини по темі
Саміт Кримської платформи: понад 60 учасників і удар по аргументах путінферштеєрів
На сьогодні 85% об'єктів "Укренерго" забезпечені належним захистом — Шмигаль
"Це дуже крутий результат". Підсумок Паралімпіади-2024 для України
"Найголовніше для РФ сьогодні – показовість у протистоянні з Заходом". Бутирська про БРІКС як інструмент
Курська операція перевернула геополітичний конструкт ― Жмайло