Ми плануємо зібрати 10-12 млн гривень і передати їх на потреби ГУР – Тополя про проєкт "Культура проти війни"

Ми плануємо зібрати 10-12 млн гривень і передати їх на потреби ГУР – Тополя про проєкт "Культура проти війни"

Гурт "Антитіла" планує у вересні гастрольне турне в США, де в рамках проєкту "Культура проти війни" його учасники проведуть низку зустрічей з українцями та американцями. Програма заходу передбачає показ документальних фільмів про українських митців, які пішли воювати, проведення аукціону задля збору коштів на потреби ГУР та живе спілкування з політичним істеблішментом, студентством і дипломатами. "Ми плануємо зібрати 10-12 млн гривень з цієї поїздки і передати їх на потреби ГУР для виконання бойової роботи в Криму", - зазначив в ефірі Українського Радіо фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

0:00 0:00
10
1x

Гурт "Антитіла". Фото: Благодійний фонд "Антитіла"

30-40% - це закордонна аудиторія

Розкажіть детальніше про проєкт "Культура проти війни". Як обирали пісні?

В нас продовжується інформаційно-акумулятивно-ресурсний проєкт "Культура проти війни". Це серія документальних фільмів, яка створена асоціацією "Дивись українське" про українських митців, які з першого дня широкомасштабного вторгнення залишили свою творчу і мистецьку і почали займатися військовою справою, пішли парамедиками або волонтерити. Дехто спрямував свої навички в операторському мистецтві чи режисурі, щоб доносити правду про українську війну світу. Асоціація "Дивись українське" зняла серію (більше 10) документальних фільмів про таких українських митців як: Ахтем Сеїтаблаєв, гурт «Антитіла» та ще багатьох особистостей, які є цікавими для української та іноземної аудиторії. Ми приїжджаємо у міста Європи, до цього це була лише Великобританія, зараз ми плануємо приїхати і міста Америки з показом цього документального фільму. Далі у нас будуть аукціони з унікальними лотами, щоб виручити кошти на потреби Сил Оборони України, а саме ГУР. Звісно ми граємо трішки акустичних пісень з нашого репертуару на цих заходах і відбуваються велике Q&A session – запитання-відповіді від тих відвідувачів заходу до гурту «Антитіла». Ми на них відповідаємо максимально щиро і відверто, доносячи потрібні наративи  для нашої держави. Про те, що Україна продовжує чинити супротив, про те, що ми винахідливі і не готові на будь-які перемовини на вигідних для Росії умовах. Ми говоримо про військовополонених і викрадених Росією дітей і закликаємо суспільства країн, в які ми приїжджаємо продовжувати підтримувати Україну, яка представляє демократичний світ і бореться за спільні цінності  і принципи проти країни-мороку. Про це ми говоримо на цих заходах. Це було в Британії і буде в США. Основна частина – це відкриті заходи, на які ми запрошуємо американську аудиторію. Звісно приходить багато українців. Але 30-40% - це закордонна аудиторія. Після таких живих спілкувань вони ще більше переймаються і продовжують підтримувати Україну. Окрім відкритих заходів будуть ще й закриті заходи із політичним істеблішментом, студентством і дипломатами.  Крім того, будуть також інтерв’ю з медіа. Щодо підбору музичної програми, то ми не робимо акцент на піснях. Це буде 5-6 нових композицій. Більше часу віддаватиметься на спілкування, показ документального фільму і аукціони.

Тарас Тополя. Фото: The Ukrainians

Плануємо зібрати 10-12 млн гривень

Якої спрямованості будуть лоти, представлені на аукціоні? Як ви їх обирали?

Різної спрямованості: від колекційних купюр Нацбанку України, підписаних Валерієм Залужним, прапорів бойових бригад, підписані Кирилом Будановим до порізаних шматків дула трофейного російського танку. Ми плануємо зібрати 10-12 млн гривень з цієї поїздки і передати їх на потреби ГУР для виконання бойової роботи в Криму.

Як потрапити на відкриті зустрічі?

Там буде бажаний донат за вхід і будь-хто може зареєструватися на захід. Бостон, Нью-Йорк, Вашингтон, Чикаго і ще багато міст. Усі заходи вже доступні для реєстрації.

Як відбувалися зустрічі в Британії? Про що запитували відвідувачі?

Питання творчості і сім’ї були в меншості. Домінуючі питання стосувалися українського спротиву. Людей цікавить, чи маємо ми потенціал і внутрішню готовність боротися і протистояти. Зустрічі в Британії відбувалися на тлі сумнівних і неприємних історій, пов’язаних з мобілізацією і з затягуванням прийняття закону та його реалізацією.  Звісно воно хвилями відходило в Британію і люди питали, чи здатна Україна мобілізувати людей і давати гідну відсіч.  Навіть даючи зброю, політичний істеблішмент західних країн все одно очікує результат, очікує потужних поступів для того, щоб потім пояснювати своїм суспільствам необхідність давати нам зброю. Якщо результату немає, Росія починає розгойдувати скепсис в медіа західних країн, просуваючи свої наративи.

5 млн гривень з продажу квитків на концерт в Ялті передано ГУР

Розкажіть про концерт гурту "Антитіла" в Ялті.

ГУР було і є партнером цього концерту. Концерт в Ялті – це серйозна історія. Ми реально продаємо туди квитки. Продаж відкритий і ціна зростає. Концерт в Ялті – це не лише про інтертеймент і про місце, де зберуться українці і піднімуть синьо-жовтий прапор і будуть співати улюблених пісень. Концерт в Ялті – це не лише потяг Укрзалізниці, який туди однозначно поїде і привезе на наш концерт українців. Концерт в Ялті – це інформаційний вплив, який наробив багато галасу і досі продовжує робити багато галасу. "Антитіла" взяли кошти в квитків, а це майже 5 млн гривень, і передали на потреби ГУР. Починаючи з 7 серпня і дотепер, було проведено 2 успішні операції на кримському напрямку. Усі, хто придбали квитки на концерт в Ялті долучилися до цього.

"Ми розуміємо, що є ціллю для знищення"

Росіяни блокують ваші пісні. Чи не боїтеся ви свою безпеку?

Гурт "Антитіла" давно внесений до переліку нацистів на сайті "Немезида". Ми розуміємо, що є ціллю для знищення і якби ми потрапили в якусь дружню до Росії країну: Вірменію або Грузію, то могли би там загубитися. За нами слідкують, особливо після оголошення про концерт в Ялті. Інформаційна операція "Ялта. Крим. Стадіон "Авангард"" привернула велику увагу російської аудиторії і стривожила багатьох.

"Коли Україна поверне Крим, кримські татари будуть однією з тих сил, які будуть визначати політику на півострові і тренди розвитку"

Чи був позитивний фідбек від кримчан?

Звісно. Ми в приятельських стосунках з Рефатом Чубаровим і Ахтемом Чийгозом. Коли ми оголосили про концерт в Ялті, частина людей дуже скептично відреагувала, але Ахтем Чийгоз підтримав нашу ініціативу. Я завжди був за кримських татар. Коли Україна поверне Крим, кримські татари будуть однією з тих сил, які будуть визначати політику на півострові і тренди розвитку. Тому концерт в Ялті про те, що ми не забули про кримських татар і рух опору, який там відбувається і про те, що ми спільно зобов’язані звільняти півострів.

Тарас Тополя, фронтмен українського гурту "Антитіла", на фронті у 2022 році. Фото: instagram.com/antytila_official

Який момент з бойового досвіду вплинув на ваше світосприйняття?

На ютубі є ролики нашого 130 батальйону, який працював на Харківщині.  Ми робили цікавий і важливий двіж. На жаль, багато наших побратимів загинули або отримали поранення. Ціна успіхів – це життя наших побратимів. Близько 50 дітей залишилося напівсиротами. Їхні батьки загинули під час виконання бойових завдань. "Антитіла" були в цьому двіжі до серпня 2022 року, допоки нас не вивели з передової наказом Валерія Залужного. Працювали ми як парамедики. В якийсь момент я зрозумів, що життя може закінчитися в одну мить. Це сприйняття прийшло з прильотом якоїсь міни поруч. 

Останні новини
Українська ідентичність має встояти, попри фізичне знищення міст ― учасниці проєкту "Спадщина. Простір для роботи"
Українська ідентичність має встояти, попри фізичне знищення міст ― учасниці проєкту "Спадщина. Простір для роботи"
Промінь рекомендує: REMEZ і Культурний Десант із треком "Капелан" (за участі Josh Homme)
Промінь рекомендує: REMEZ і Культурний Десант із треком "Капелан" (за участі Josh Homme)
Врожай зернових і олійних в цьому сезоні складе понад 70 млн тонн – ВАР
Врожай зернових і олійних в цьому сезоні складе понад 70 млн тонн – ВАР
Перевантажити роботу контррозвідки. Полковник СБУ про підпали автівок військовослужбовців
Перевантажити роботу контррозвідки. Полковник СБУ про підпали автівок військовослужбовців
Київрада ухвалила рішення назвати сквер у центрі столиці "Сквером Українського Радіо"
Київрада ухвалила рішення назвати сквер у центрі столиці "Сквером Українського Радіо"
Новини по темі
Київрада ухвалила рішення назвати сквер у центрі столиці "Сквером Українського Радіо"
"Розширюємо географію Кримської платформи". Ташева про саміт, політв'язнів і реінтеграцію півострова
Перенапрявляти шахеди в Білорусь ― це занадто великі інвестиції. Нарожний про РЕБ
Саміт Кримської платформи: понад 60 учасників і удар по аргументах путінферштеєрів
Небезпеки питному водопостачанню немає – Листопад про забруднення Сейму і Десни