Олег "Фагот" Михайлюта (ТНМК): Наша нестерпна любов однозначно переможе всі негаразди

Олег "Фагот" Михайлюта (ТНМК): Наша нестерпна любов однозначно переможе всі негаразди

Є ще купу чого вдосконалювати, але все йде у вірному напрямі

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Валентин Кузан

На початку зими гурт Танок на Майдані Конго презентував нову пісню "Знайди мене" , кліп на яку знімався у співпраці з Укрзалізницею. Які важливі для музикантів люди знялись у відео, які події відбулись одразу після зйомок і чому вони стали знаковими для групи – про це Олег "Фагот" Михайлюта розповів Анні Заклецькій та Дмитру Захарченку в ефірі "РанокПро" на "Радіо Промінь".

Почнемо з історії створення пісні "Знайди мене" – здається, вона існує досить давно? 

Саме так. Її реліз планувався десь на травень 2022 року, і в неї був тоді інший контекст. Але війна внесла корективи – та що говорити, вона поміняла все. Ми змінили пісню. Приспів залишили як був, а текст в куплетах підкорегували, тому що по-іншому не можна було.

А яка взагалі доля другої частини альбому "ВАТРА", куда мала увійти ця пісня? Ви встигли презентувати першу частину - "ВАТРА red". А другу тепер синглами випускаєте?

Так, і таким чином самі собі нагадуємо про цей альбом. "ВАТРА black" – так мала називатись друга частина – до цього часу чекає своєї долі. І потрошки синглами виходять деякі пісні з нього. Думаю, що сам альбом випустимо вже наступного року.

Щодо кліпу. Ми знаємо, що ви знімали його у співпраці з Укрзалізницею. Як відбувались зйомки?

До речі, там знявся наш гітарист Ярослав Верьовкін разом із своєю донькою Софією, і майже одразу після цього став дідом! Вона була вагітна, коли ми знімали сцену зустрічі батька з донькою на Київському вокзалі. А тепер у нас є перший онук в колективі! Тому можна сказати, що в тому кадрі зустрічі присутні вже троє.

Фото: Валентин Кузан

Вітаємо вас! Маємо зазначити, що Ярослав чи не з перших днів повномасштабного вторгення служить у війську – і Софія також в лавах ЗСУ.

Так, все вірно. А щодо співпраці із Укрзалізницею – все було прекрасно. Мені подобається, що цією стуктурою керують прекрасні толкові люди, прогресивні, талановиті й дуже приємні. Це мене дуже тішить, бо я пам’ятаю, якою наша залізниця була в радянські часи. Я розумію, що є ще купу чого вдосконалювати, але все йде в правильному напрямі.

А де знімався кліп? Ти говорив, що в ньому концепція об’єднаної України…

В нас була ідея, що колії Укрзалізниці – це ті артерії, які зшивають Україну і тримають її разом. Тому зйомки відбувались і в Харкові, і у Львові, і у Києві. І ще деталь: одну з ролей в кліпі зіграв син нашого друга, нині покійного Ігоря Пелиха – Іван. Він зараз також в Збройних Силах України боронить нашу Неньку. Тому дуже багато знакових речей у цьому кліпі для нас відбулось. 

Загалом ця пісня – про нашу силу тяжіння один до одного, і про нашу нестерпну любов один до одного, котра однозначно переможе всі негаразди.