ТНМК і Pianoбой представили пісню про зв'язок між минулим та майбутнім

ТНМК і Pianoбой представили пісню про зв'язок між минулим та майбутнім

ТНМК і Pianoбой спільно випустили сингл "Легенди". Це пісня про зв'язок між минулим та майбутнім через призму людини, яка живе тут і зараз.

 


 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба ТНМК 

""Легенди" —  це пісня про зв'язок між минулим та майбутнім через призму людини, яка живе тут і зараз. Для мене легенди - це всі люди, які в різні часи творили конструктив, думали про нас з вами, про те, як ми будемо жити, поєднували минуле з майбутнім, творили традицію. Я вважаю, що зараз є надважливим будувати мости, об'єднувати всіх українців, які думають про майбутнє, які займаються конструктивом, тому що щодня в цей світ приходять нові життя, нові українці і це нові мрії, це нові плани і вони мають відчувати, що ми дбаємо про них тут і сьогодні, дбаємо про те, що буде далі. Взагалі ідея пісні народилась достатньо давно, але конкретно ця колаборація сталася минулого року, коли Фоззі запропонував мені зробити разом трек. Я показав йому приспів, який я написав, а хлопці написали на мою музику куплети. В той час ми кожен були у власному турі: вони —  з постійними благодійними концертами по Україні та за кордоном, а —  в постійних концертах для військових вздовж лінії фронту. Тому ми майже не зустрічалися, зустрілися буквально одного разу, де зібрали в трек все, що ми записали окремо на дистанції. Я вважаю, що ми різні як музиканти та автори, в кожного є своє бачення, але ми точно однодумці в питанні того, що станеться завтра з нашою країною, в якому світі житимуть ті, хто прийдуть після нас", — розповів Pianoбой Дмитро Шуров в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

"Майже 5 років тому, ми робили великий симфонічний концерт з оркестром у Києві і запрошували багатьох зірок. І от одна із запрошених зірок вставила в трек, який ми тоді разом виконували пісню "На дачу" — фразу, що він не розуміє, чому ми не співали раніше. І тоді я думаю: дійсно, чому в нас з Pianoбой не було спільного треку, хоча в нас був трек на трьох з Бумбоксом колись. Потім почалася повномасштабка і я почав користуватися знайомствами для того, щоби збирати гроші на тактичні аптечки і вигадав таку акцію "Тримай марку", тобто зірка розписується і ми виставляємо цю марку, набір марок на лотерею, а всі гроші йдуть на фонд "Згуртовані" на тактичну медицину. Одним із запозичених друзів і був Pianoбой. Коли ми спілкувалися щодо цих марок, якось в ході цього спілкування з'явилася ідея, що можливо час зробити щось спільне. В Дмитра лежала заготовка, нарис цієї пісні. Я послухав, сказав, що в принципі можна, я відчуваю, про що можна розказати в куплетах. Фагот теж був "за". Наш бас-гітарист награв, трек вийшов такий прозорий, ми доробили багато інструментів, вирішили, що тут є лід-фортепіано, тобто воно веде, бас підкреслює, а біт — качає. Нічого тут більше не треба.

Ми записали цей трек. Історія зайняла рік і ми зняли кліп пісні, де йдеться про вибір, який робили для себе легендарні постаті. Я обрав для куплетів дві історії — це Василь Стус та Василь Сліпак, творчі люди, які поклали себе в боротьбі з хворою російською імперією. Люди різних поколінь, але в такий спосіб і триває історія України — від легенди до легенди, які сяють нам, вказуючи напрямок, сенс життя українця. Легенди йдуть, лишаючи нам згадку про себе, вектор і відчуття, що цей шлях правильний, ми йдемо туди, куди треба. Так, всім дуже важко, але воно того варте. Саме про це й пісня, послухайте і скажіть, що про це думаєте", — розповів вокаліст ТНМК Фоззі Олександр Сидоренко в ефірі Радіо Промінь.

Нагадаємо, у грудні ТНМК випустили сингл "Знайди мене".

Також читайте інтервʼю Олег "Фагот" Михайлюта (ТНМК): Наша нестерпна любов однозначно переможе всі негаразди.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.