Промінь Рекомендує: Катя Качановська "Ночами"

Промінь Рекомендує: Катя Качановська "Ночами"

Радіо Промінь модернізує формат "Промінь Рекомендує" ― проєкт, що презентує слухачам нові імена і розширює палітру сучасної української музики. Щотижня ми збираємо кращі нові пісні і представляємо в своєму ефірі ― їх можна почути наприкінці кожної години. Відтепер ми будемо тісніше знайомитись з виконавцями і розповідати про них в ефірі "Ранок Про" тричі на тиждень.

І першою артисткою, з якої стартував змінений формат, стала Катя Качановська з піснею "Ночами".

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Каті Качановської 

Коротка довідка. Дівчина родом із Рівного. Співає з 5 років. В музичній школі займалась грою на акордеоні та на фортепіано. Сама пише пісні. В 12 років взяла участь в проєкті "Голос Діти", де дійшла до півфіналу. Більш вдалою виявилась друга спроба: на "Голос Діти-2" в 2015 році вона пробилась у фінал.  

Була учасницею гурту TANOTA. Але популярність здобула завдяки сольній авторській пісні "Тихо". Трек був написаний на початку повномасштабного вторгнення. Як згадує сама Катя, приспів вона придумала буквально під час миття посуду ― і записала його на телефон. Виклала запис в ТікТок ― і набрала  100 тисяч переглядів, а глядачі попросили повну версію пісні. На просуннення пісні на музичних сервісах було витрачено 10 доларів, але пісня розлетілась не лише в соцмережах, але й потрапила в ефіри радіостанцій. Зараз в пісні на YouTube ― біля півмільйона переглядів. 

Зараз в її портфоліо офільмовані сингли "Тихо", "Сама", "Ой хай скажуть мені люди", "Хто я для тебе" і останній на сьогодні ― "Ночами", який і потрапив в "Промінь Рекомендує".

Моя муза дуже підступна і не дає мені спати ночами ― але народжує дуже красиві пісні

Катю, ми знаємо, що ти займалась музикою з дитинства. Але все ж таки, цей раптовий підйом популярності в соцмережах ― яке він справив на тебе враження?

Насправді, все відбулося дуже неочікувано ― як і все найкраще в нашому житті. Пісня "Тихо", яка дійсно познайомила мене з широкою аудиторією, з’явилась несподівано в моєму серці. Але на мене особисто так вплинуло повномасштабне вторгнення, що єдиним бажанням було, аби було тихо і аби я могла змогу співати. І підтримка людей дала мені розуміння, що це дійсно моя роль в цьому житті ― писати музику, дарувати її,  ― тому я не зупиняюся від того моменту і досьогодні. 

Пісня "Тихо" вийшла по-справжньому масштабною, оскільки в усіх соцмережах ― й Інстаграмі, і ТікТоці ― усюди в сторізах відомих блогерів і простих людей  звучало "Мені б заснути уночі, а прокинутись ― вже тихо". Але якщо пісня "Тихо" була зроблена просто в програмі GarageBand на телефоні, то чи зараз змінився твій підхід? Як зараз ти працюєш над своєю творчістю? 

"Тихо" ― це такий виняток із правил, напевно: так вийшло. Я неймовірно вдячна всім людям, що пісня так відгукнулась в їхньому серці. Але, звісно, хочеться для своїх створювати найкраще. Тому і команда зростає, і якість музики так само росте. Хочеться щоразу робити краще і краще, залучати якомога активніших і талановитіших людей, аби створювати для слухачів класну україномовну музику. 

Сьогодні ми будемо презентувати твій новий трек "Ночами". Як він створювався і чим ти цього разу надихалась?

Майже всі свої пісні я пишу вночі ― тому і назва така (сміється). Не знаю чому, але муза моя дуже підступна і не дає мені спати ночами. Але народжує разом зі мною дуже красиві пісні. 

А надихало мене кохання. Я творча людина, і воно мене окриляє. Та й взагалі, мені здається, що кохання ― величезний сенс кожної людини. І мені хочеться, щоб у кожного була поруч особистість, заради якої можна йти босими ногами на край світу, лиш би бути поруч. "Ночами" для мене ― справжній гімн коханню. Я дуже люблю співати її на концертах, і я бачу, як люди, які приходять на ці концерти парами, обіймаються, тому що слова надихають. І хочеться, щоб так було завжди.

Ми думали ― чому вона така бадьора? А виявляється, то вона з ночі не спить! 

Привідкрию вам завісу: я знаходжусь прямо зараз на знімальному майданчику ― ми готуємо відеороботу на нову пісню. Я справді не спала фактично всю ніч, але розуміння того, що я створюю щось нове і я можу поділитись цим з вами, мене надихає. Тому я дуже окрилена, і хочу, щоб ви якнайшвидше почути цю нову роботу також. 

Вітаємо з тим, що пісня "Ночами" потрапила в "Промінь Рекомендує", де буде звучати впродовж цілого тижня. Прощаємось з тобою, але сподіваємось, що ненадовго! 

Плей-лист "Промінь Рекомендує" на Spotify