O.Torvald: Плануємо багато нових пісень, бо української музики має бути більше

O.Torvald: Плануємо багато нових пісень, бо української музики має бути більше

З початком повномасштабного вторгення учасники гурту O.Torvald перекваліфікувались із рок-зірок у військових і зайнялись найважливішою справою – захистом України. Лише через рік музиканти знову зібралися разом, щоби записати нову пісню – "Дихай". Про що вона і як знімався кліп на пісню, а також про тривожні стани, спекуляції на війні й рішучу впевненість в майбутньому фронтмен команди Женя Галич розповів Ксенії Івась в ефірі "Вікенду нової музики" на "Радіо Промінь".

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба O.Torvald


Мені би хотілося лишитись самим собою. Я не хочу, щоб хтось зіпсував мені життя. Жоден з росіян не має впливати на наше повсякдення

"Дихай" – це перша нова пісня O.Torvald за два роки. Чому виникла така тривала пауза в релізах?

Не було натхнення, не писалося під час війни. А тепер хочеться багато писати, творити.

Що тобі важливо було сказати після такої паузи своєю піснею?

Що все минає. Що найтемніша ніч перед світанком. Що все буде добре, все буде класно.

Пісня "Дихай" – про тривожність, про депресивні стани. Як часто тобі доводилося глибоко дихати за останній рік і з якого приводу?

Скоріше, доводилося видихати. Так буває, коли нападає тривожний стан, коли страшно і незрозуміло. Коли переживаєш, що може статися в наступний момент. Коли втрачаєш і коли переживаєш – напевно, що так.

У вас також вийшов кліп на пісню. З ким ви створювали відео,  де відбувалось фільмування? 

Цей кліп створювали три Жені: я, мій побратим і режисер. Ми створювали його, коли всі були в Києві (зараз це вже не так). Відбувалось це все у великому басейні, де була побудована велика декорація, і куди з брандспойтів наливали воду. 

Спочатку мій побратим, якого я дуже люблю, дуже поважаю, а після зйомки кліпу – ненавиджу, пообіцяв мені, що вода в басейні буде тепла. А коли ми почали наповнювати кімнату водою, температура води була 7-8 градусів. І мені доводилося в цій воді лежати, поки знімали кадри. В якийсь момент мені здавалося, що я вже не відчуваю ніг. Було дуже холодно.

Українців не зламати. Ми не змінимось, ми будемо робити те, що вважаємо за потрібне і відстоювати свою незалежність – тим більше, від таких покидьків

Женя, вже понад рік ти не тільки артист, ти щей військовий ЗСУ. Як за цей рік змінилось твоє життя?

Ще восени 2021 року я купив собі на розпродажі зелений шкіряний піджак – і другий день народження поспіль не можу його вдягти, а дуже хотів.

Зараз часто можна почути фразу: "Такими, як колись, ми вже не будемо". Яким вже ніколи не будеш ти?

Я буду таким, як і був, все буде добре. Мені б дуже хотілося лишитися самим собою. Я не хочу, щоб хтось зіпсував мені життя, я не буду на це вестись. Я буду жити як жив, робити те, що хочу робити. Жоден з росіян не може впливати на наше повсякденне життя. 

Головне – розуміти, що українців їм не зламати. Ми не змінимось, ми будемо робити те, що вважаємо за потрібне, ми будемо захищати свою країну, ми будемо стояти на своїй землі. Ми в будь-якому випадку будемо відстоювати свою незалежність, тим більше, незалежність від таких покидьків, як вони.

Фото: Пресслужба O.Torvald

Української музики має бути більше. Ми маємо вигравати ще й на культурному фронті, маємо заповнювати українським контентом все що можна. І взагалі, знищувати російський контент в головах людей

А як війна вплинула на творчість гурту O.Torvald?

Ми ж рік нічого не писали. Ми домовились з хлопцями, що не будемо спекулювати на темі війни. Надіюсь, що ніяк не вплинула.

Що буде після пісні "Дихай", які релізи плануються? Чи будуть у вас колаборації з кимось?

Будуть. Але я не можу розповісти вам поки що. Тому що я ні в чому не впевнений і не хочу давати якісь прогнози. Дуже скоро буде ще один реліз. Плануємо дуже багато треків, бо української музики має бути більше. Ми маємо вигравати ще й на культурному фронті, ми маємо заповнювати українським контентом все що можна. І взагалі, знищувати будь-який російський контент в головах молоді й людей. 

Женя, коли чекати концертів?

Я не знаю. Хочу якомога швидше, але – на жаль.

 

Редакторки текстової версії - Ірина Віцан і Міла Кравчук

 

Слухайте епізод подкасту "Вікенд нової музики" з O.Torvald на SoundCloud тут

Підписуйтеся на подкаст "Вікенд Нової Музики" на найбільших подкаст-платформах, щоб першими дізнаватися про найяскравіші музичні новинки від українських артистів.