Без довгих черг: у ВР готують зміни до закону про військово-лікарську комісію

Без довгих черг: у ВР готують зміни до закону про військово-лікарську комісію

30 березня на сайті Верховної Ради з'явився законопроєкт №9158, який удосконалює процедури діяльності військово-лікарської комісії. Максимально можлива кількість послуг щодо медичного обстеження здійснюватиметься за допомогою цифрових технологій. Про це в ефірі Українського Радіо заявив член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, член депутатської фракції партії "Слуга народу" Федір Веніславський. 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Голос України 

Веніславський зазначає, — було окреме закрите засідання за участю представників громадськості та медичних працівників, які займаються діяльністю військово-лікарських комісій, де було ухвалено рішення напрацювати удосконалення в законодавстві. 

"У сучасний час, коли інформаційні технології використовуються, зокрема в центрах надання адміністративних послуг (коли людина отримує дистанційно номер і час, коли вона може прийти й отримати послугу) не може бути так, щоб військові, які тим паче поранені, проходили обстеження, очікуючи в довгих чергах. Тому ми напрацювали зміни до закону", — пояснює нардеп. 

За його словами, 30 березня на сайті Верховної Ради з'явився законопроєкт №9158 (про внесення змін до Статуту внутрішньої Служби Збройних Сил України щодо удосконалення питань оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану — ред.), напрацьований спільно з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством соціальної політики. Він удосконалює процедури діяльності військово-лікарської комісії, здійснюючи максимально можливу кількість послуг щодо медичного обстеження та медичного огляду за допомогою цифрових технологій. 

"Якщо в медичній документації зафіксовано ситуацію, що людина невиліковно хвора або втратила кінцівку, то навіщо їй раз на рік чи два проходити на обстеження. Вона не потребує постійного переосвідчення. Думаю, найближчим часом ми уникнемо будь-яких незручностей у цьому питанні ", — резюмує народний депутат.