Грузинська влада поводить себе не дуже адекватно, — Шуляк

Грузинська влада поводить себе не дуже адекватно, — Шуляк

Про протести в Грузії та про те, як в Європі та світі проводять боротьбу за Михайла Саакашвілі, який сидить у в'язниці, розповіла Українському Радіо голова партії "Слуга народу", голова комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

0:00 0:00
10
1x

На фото: чоловік розмахує прапором Грузії перед палаючою барикадою в Тбілісі, Грузія, 9 березня 2023 року. Поліція застосувала водомети та сльозогінний газ проти людей, які біля будівлі парламенту протестували проти закону про "іноземних агентів", AP Photo/Zurab Tsertsvadze

Ми всі слідкуємо за подіями в Грузії і підтримуємо грузинський народ, їхнє повернення до демократії, підкреслила Олена Шуляк. "Це протести проти дій грузинської влади. Ми вже пройшли цей шлях. І хотілося б, щоби у Грузії була менша ціна за свободу і демократію, ніж у нас". Олена Шуляк каже, що не можна розділяти протести в Тбілісі і те, що відбувається із громадянином України Михайлом Саакашвілі (з 2020 року він голова виконкому Нацради реформ), який вмирає у тюрм, бо його стан здоров'я надзвичайно поганий. 20 лютого відбулися акції протестів по всьому світу стосовно того, щоб Саакашвілі відправили на лікування. В Україні також відбувся протест під грузинським посольством, але до протестувальників навіть ніхто не вийшов. "Ми не розуміємо, скільки часу Саакашвілі проведе у в'язниці. Ми просили владу Грузії відпустити його до будь-якої клініки Європи, Америки чи України. Але грузинська влада поводить себе не досить адекватно".  Депутатка нагадує, що ухвалювалися рішення і в Європарламенті, і український парламент також ухвалював відповідні установи, щоби звертатися до влади Грузії стосовно лікування екс-президента Саакашвілі.