Українського радіо

Механізм роботи системи соціального захисту та фінансової підтримки людей з інвалідністю: державні і недержавні програми.

Ведучі:

Рік тому у підлітковому хабі "Халабуда" з’явилася інклюзивна театральна студія. Про роботу з дітьми з інвалідністю, пошуки меж творчості, терапії та дозвілля у такій взаємодії - керівниця підліткового хабу "Халабуда", психологиня, ведуча інклюзивної театральної студії Наталія Шевченко та музикантка, орф-педагогиня Оксана Лебединська. 

Ведучі:

Після смерті доньки з інвалідністю Марія Коваль створила організацію "Маженіка", щоб допомагати сім'ям, що виховують дітей з ментальною інвалідністю. З чого почалася благодійна робота? Як одна родина намагається допомагати іншим та як підтримати цю ініціативу?

Ведучі:

З 1 січня 2022 року набрали чинності зміни до постанов Кабінету Міністрів України, що регулюють організацію інклюзивного навчання. Як ці оновлення вплинуть на навчання дітей з особливими освітніми потребами, що таке "рівні підтримки" та що це означає для різних учасників процесу - державна експертка з питань позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Ольга Набоченко.

Ведучі:

Формування на державному рівні реєстру людей, які страждають на спінальну м’язову атрофію. Що це за хвороба, скільки коштує лікування, які гроші готові виділяти на це місцеві бюджети і хто може розраховувати на допомогу?

Ведучі:

Мама дівчинки із синдромом Дауна організувала у закладі позашкільної освіти спільні заняття для дітей з інвалідністю та без, а також просвітницькі вебінари для їхніх батьків. Чому позашкільна робота з дітьми з особливими освітніми потребами така важлива?

Ведучі:

Благодійні передноворічні ініціативи: у Харкові для інклюзивного музичного театру для дітей з аутизмом та на інструменти для оркестру спеціальної школи, де навчаються діти з порушеннями зору, збирали гроші за допомогою костюмованого забігу Santa Fun Run.

Ведучі:

Мобільний простір "Психологічні посиденьки для дорослих дівчат" запрацює у Люботинській громаді на Харківщині. Як працюватимуть з жінками та їхніми родинами, чому включення громади до такої роботи вважають потрібним та з якими проблемами стикаються жінки невеликих громад?

Ведучі:

Наскільки є доступним місцевий туризм для людей з інвалідністю? Чи є "інклюзивні" маршрути та чи можуть люди з інвалідністю стати екскурсоводами?

Ведучі:

Як молодь включається у роботу з протидії торгівлі людьми та які додаткові ризики і правила є для людей з інвалідністю.

Ведучі:

Ведучі українського радіо