Українського радіо

12.04.2024 21:07:12 Підтекст

Читаємо світові медіа на Українському Радіо.

Аналітичний центр FUTURA DOCTRINA опублікував матеріал, у якому наголосив на необхідності для України вдосконалювати стратегічні комунікації та розширювати інформаційний вплив.

AL JAZEERA випустила статтю, у якій розглянула вплив України та війни на посилення економічної самодостатності країни Європи.

Видання THE NEW YORK TIMES проаналізувало дії НАТО у питанні підтримки України перед липневим самітом у Вашингтоні.

Американський інформаційний портал DAILY BEAST вийшов з матеріалом про те, як через війну українці почали частіше звертатися за порадами до, нібито, екстрасенсів, відьом та інших чаклунів.

Ведучі: , ,
05.04.2024 21:07:55 Підтекст

Читаємо світові медіа.

Журналісти CNN опублікували резонансну статтю, у якій дослідили застосування Україною технологій штучного інтелекту у виробництву й застосуванні безпілотників;

Видання THE NEW YORK TIMES проаналізувало зростання та перспективи української оборонної промисловості;

Журнал POLITICO розмістив матеріал, у якому спробував змоделювати дії української влади, якщо на президентських виборах у США переможе Дональд Трамп;

Іспанське видання EL PAIS випустило статтю-попередження про активізацію російських агентів впливу перед виборами у країнах Європейського Союзу.

Ведучі: , ,
29.03.2024 21:07:00 Підтекст

Веб-сайт американського телеканалу NBC NEWS розмістив статтю, у якій репортер телеканалу аналізує намагання російського диктатора прив’язати нещодавній теракт у Москві до України.

Видання ARAB NEWS, що базується у Саудівській Аравії, опублікувало матеріал, де розказує про те, як Росія обманом вербує простих індійців для участі в війні проти України.

DAILY SABAH із Турції видав колонку, у якій залякав читачів можливістю Третьої світової війни, до якої може призвести російсько-українська війна. Ведучі розбирають статтю на предмет наявності наративів російської пропаганди.

Журнал TIME проаналізував удари по російських НПЗ та обстріли Росією об’єктів української енергетичної інфраструктури, і намалював досить песимістичну картину наслідків для України. Ведучі гадають, що цей матеріал теж несе певний російський наратив.

Ведучі: , ,
22.03.2024 21:08:53 Підтекст

- Видання THE GUARDIAN розмістило авторську колонку міжнародного оглядача Саймона Тісдалла, який наголосив, що лише повалення російського диктатора завершить війну в Україні;

- Аналітичний центр ATLANTIC COUNCIL наполегливо стверджує, що США повинні продовжувати підтримувати Україну. Бо це єдиний спосіб, у який Вашингтон може зберегти свій міжнародний авторитет;

- Автори FOREIGN POLICY проаналізували ситуацію на полі бою в Україні та поділилися своїм баченням щодо важливості озброєння та людського потенціалу, а не лише технологій, в процесі деокупації українських територій;

- FRANCE 24 взяло інтерв’ю у міністра культури Литви Сімонаса Кайріса, який поділився своїми думками стосовно підтримки Литвою України загалом, та української культури зокрема.

Ведучі: , ,
15.03.2024 21:07:34 Підтекст

- FINANCIAL TIMES випустило статтю, у якій говорить про те, що Європа нарешті готова прийняти нову реальність, обумовлену війною в Україні.

- Аналітичний центр GEOPOLITICAL MONITOR опублікував матеріал, у якому аналізує рух європейських держав у бік більшої самостійності від США у питаннях колективної безпеки.

- Видання THE NEW ARAB аналізує виклики та можливості, які постали перед арабськими країнами Перської затоки після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

- Індійський інформаційний портал THE WIRE роздумує над тим, чому такі держави як Індія, Китай, та інші, які не вважаються західними, надають дуже обмежену підтримку Україні у війні з Росією.

Ведучі: ,
01.03.2024 21:07:14 Підтекст

- Індійське видання FIRSTPOST опублікувало статтю з заголовком “В українсько-російській війні немає переможців, а є лише переможені”, автор якої проаналізував наслідки війни для всіх учасників;
- Американський аналітичний центр STIMSON теж оцінив ситуацію в Україні і припустив можливі сценарії закінчення війни;
- Автори видання THE WASHINGTON POST підготували матеріал про участь іноземців в українсько-російській війні з обох сторін фронту;
- Австралійське академічне видання THE CONVERSATION дослідило та розказало читачам про те, як Росія свідомо знищує українську культуру та історичну спадщину.

Ведучі: ,
23.02.2024 21:07:44 Підтекст

Читаємо і аналізуємо світові медіа.

Видання BLOOMBERG проаналізувало Мюнхенську безпекову конференцію та змоделювало сценарій європейської колективної безпеки без участі США.

Гонконзьке видання ASIA TIMES розмістило статтю, автори якої закликають до якіснішої підтримки України у війні з Росією.

Газета WALL STREET JOURNAL проаналізувала американську військову підтримку України і дійшла висновку, що така допомога зміцнює економіку США.

До другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну іспанське видання EL PAIS випустило матеріал про те, як українсько-російська війна змінила світ.

Ведучі: ,
16.02.2024 21:07:13 Підтекст

Читаємо та аналізуємо світові медіа. 

Міжнародний Центр Оборони й Безпеки в Естонії опублікував статтю військового аналітика Марека Кова, який наводить свої аргументи стосовно того, що, на його думку, війна в Україні не закінчиться і цього року.

Видання "AL JAZEERA" підготувало великий аналітичний матеріал про здобутки України у сфері виробництва бойових безпілотників і перспективи цієї галузі.

Один із провідних світових журналів "TIME" у великій статті пише про те, як світові технологічні компанії тестують технології штучного інтелекту на полі бою в Україні.

Популярний американський інформаційний портал "YAHOO NEWS" пише про нагороду Гільдії режисерів Америки, яку отримав український документаліст Мстислав Чернов та його фільм "20 днів у Маріуполі".

Ведучі: ,
09.02.2024 21:08:56 Підтекст

Читаємо світові медіа.

Американське видання "FOREIGN AFFAIRS" випустило велику аналітичну статтю стосовно здатності української та російської армій адаптуватися до нових умов на полі бою. Її автор Майк Раян, відставний генерал австралійської армії, аналізує поточну ситуацію та шляхи забезпечення перемоги України.
Керівник бюро "THE NEW YORK TIMES" в Україні написав статтю про звільнення Валерія Залужного с посади Головнокомандувача Збройних сил України. Ведучі аналізують матеріал і роздумують про важливість комунікації рішень політичного й військового керівництва до населення.
Видання "FINANCIAL TIMES" пише про плани країн Великої Сімки забезпечити фінансування України за рахунок випуску боргових облігацій, що покриватимуться замороженими російськими активами. Ведучі обговорюють цей та інші варіанти фінансової допомоги Україні, а також побоювання країн-членів ЄС стосовно протидії цьому з боку Росії.

Ведучі: ,
17.12.2023 03:00:05 UKRAINE GLOBAL

This edition of Ukraine Global is about unreliable business connections between Ukraine and Starlink. We must admit that the threat is all too real. The use of civilian equipment for military purposes is a serious problem in itself. Communication is a separate part of it. Russia's military tactics, which involve the destruction of means and communication channels, have left Ukrainians with no choice but to use available satellite channels. The fact that SpaceX can turn off Starlink services to any customer, country, or territory is a "black box" that costs Ukraine too much. However, the lack of an alternative has made Ukraine (and other countries where it is necessary to organize communication in difficult conditions) dependent on the imperfect but the only currently available tool — SpaceX's Starlink. The authors of The New York Times claim that Ukraine understands the excessive dependence on Starlink technologies and is looking for an alternative. Although Ukrainian officials have spoken with other satellite Internet providers, they have admitted that none of them can compete with Starlink. The monopoly position of SpaceX has become a real threat to Ukraine, which, unfortunately, cannot be overcome in the current conditions. It remains to be seen when the European alternative and the network of Amazon satellites will work.

Цей випуск програми про ненадійні бізнес-зв’язки між Україною та Starlink. Треба визнати, що загроза надто реальна. Використання цивільної техніки у військових цілях саме по собі є серйозною проблемою. Окремою його частиною є спілкування. Військова тактика Росії, яка передбачає знищення засобів і каналів зв’язку, не залишила українцям іншого вибору, окрім як використовувати доступні супутникові канали. Те, що SpaceX може вимкнути послуги Starlink для будь-якого клієнта, країни чи території, є «скринькою Пандори», яка коштує Україні занадто дорого. Проте відсутність альтернативи поставила Україну (та й інші країни, де необхідно організовувати зв’язок у складних умовах) у залежність від недосконалого, але єдиного наразі доступного інструменту — Starlink від SpaceX. Автори The New York Times стверджують, що Україна розуміє надмірну залежність від технологій Starlink і шукає альтернативу. Хоча українські чиновники спілкувалися з іншими провайдерами супутникового Інтернету, вони визнали, що жоден з них не може конкурувати зі Starlink. Монопольне становище SpaceX стало реальною загрозою для України, яку, на жаль, неможливо подолати в нинішніх умовах. Залишається побачити, коли запрацює європейська альтернатива та мережа супутників Amazon.

Ведучі:

Ведучі українського радіо