Окупантам не вдається полагодити Антонівський міст в Херсоні, адже не можуть знайти проєктну документацію — журналістка

Окупантам не вдається полагодити Антонівський міст в Херсоні, адже не можуть знайти проєктну документацію — журналістка

19 липня українські військові завдали ударів по Антонівському мосту в Херсоні, внаслідок чого він зазнав пошкоджень. Як наслідок, російські військові не можуть переправляти по ньому озброєння та техніку. Більше про це розповіла журналістка Херсонської регіональної філії Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

"Після ударів ЗСУ по Антонівському мосту окупаційна влада оголосила про те, що вводяться тимчасові обмеження руху автотранспорту на цьому мосту. Наразі через міст пропускають тільки легковий автотранспорт та рейсові автобуси", — зазначила журналістка.

Вона повідомила, що росіянам не вдається самостійно полагодити міст, адже не можуть знайти на нього проєктну документацію. 

"Самостійно полагодити міст окупанти не можуть і чекають зараз спеціалістів з Криму. Також почали шукати проєкту документацію в архівах Москви. З проєктною документацією на Антонівський міст поки що не складається. Вони знайти її не можуть, а без неї підготувати план відновлення покриття, тобто відновлення мосту вони не можуть. Швидко це не вийде", — сказала вона.

Крім того, за її словами, "окупанти почали опрацювати організацію понтонної переправи в районі Херсона. Для цього вони вже провели обстеження кількох ділянок Дніпра". 

Журналістка також додала, що "через обмеження автотранспортного руху на ринках Херсона одразу подорожчали овочі та фрукти — в середньому на 5-10 грн. Але херсонці одразу це відчули, прийшовши до ринків міста".

Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko