"На часі. Культура" — новий проєкт Суспільного радіо

"На часі. Культура" — новий проєкт Суспільного радіо

Радіо "Культура" запускає новий проєкт "На часі. Культура". Програми лунатимуть щосуботи та щонеділі в ефірі радіо "Культура" та Українського радіо о 20:00. Ведучі: Ірина Славінська та Олена Гусейнова.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

"На часі. Культура" — проєкт про актуальні новини культури, які є доречними у воєнному контексті. Тож цілком закономірно лейтмотивом кожної такої передачі буде тема культури в умовах війни. 

У кожному випуску обговорюватимуться актуальні новини культури. Також щовихідних у програмі "На часі. Культура" відбуватиметься прем’єра нових серій документального радіосеріалу Неллі Даниленко, котра досліджує життя митців, які тримають культурний фронт у себе вдома, поки триває війна. 

Важливою родзинкою проєкту "На часі. Культура" стануть рубрики, присвячені класичній музиці. Це антистрес, що дозволить не лише трохи перезавантажитися, а й відкрити для себе українську класику. Слухачі Суспільного радіо матимуть нагоду познайомитися з іменами та мелодіями українських класиків, яких свого часу могли пропустити. Це особливо важливо в умовах боротьби на культурному фронті.

"У кожному випуску програми очікуються актуальні інтерв’ю й нові репортажі від колег із Радіо "Культура". Наша команда продовжує працювати у цей непростий воєнний час. Ми стежимо за подіями на культурному фронті та досліджуємо, яким чином до волонтерських ініціатив долучаються відомі митці та мисткині. Наприклад, цієї суботи слухачі почують розмову про те, навіщо в Україні стільки пам’ятників Пушкіну, і чому це вже не ОК. А також плануємо свіжий матеріал Катрі Гончарук, котра поспілкувалася з гуртом "Дивина", що працює з народною музикою Донеччини. Музикантки наразі перебувають у Німеччині та допомагають Україні звучати у світі голосніше", — зазначила виконавча продюсерка Радіо "Культура" Ірина Славінська.

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує цілодобовий інформаційний марафон "Єдині новини #UAразом", що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

Усі канали Суспільного радіо слухайте в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. З 13 березня в мобільному застосунку "Дія" стала доступною функція "Дія Радіо". Відтепер можна безоплатно та цілодобово слухати ефір Українського Радіо у мобільних телефонах.