У МОН розповіли про особливості завершення навчального року в школах і вступну кампанію

У МОН розповіли про особливості завершення навчального року в школах і вступну кампанію

Школярам, які перебувають за кордоном, або їхнім батькам, необхідно отримати довідку про вивчення предметів і надати її українській школі для формування атестату щодо завершення 2021/2022 навчального року.

Про це під час спільного телемарафону повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

"В Україні є наш, український інструмент для реалізації права на отримання повної загальної середньої освіти, у тому числі, з видачею свідоцтва державного зразка — Міжнародна українська школа, яка активно впроваджується на території країн Європейського союзу", — зазначив він.

Шкарлет також наголосив, що національний мультипредметний тест запроваджується в Україні вперше й лише на 2022 рік, враховуючи безпекову ситуацію у зв’язку зі російською агресією.

"Один комплексний тест включатиме 20 тестових завдань із математики, 20 тестових завдань з української мови та 20 – з історії України. Буде 28 спроб складання тесту, які відбуватимуться впродовж трьох сесій: основної, додаткової та спеціальної", — пояснив міністр.

Він також зауважив, що для вступу на творчі спеціальності єдиним інструментом оцінки буде творчий конкурс.

За його словами, це робиться для того, щоб надати всім охочим можливість вступати до закладів вищої освіти України.

Крім того, очільник МОН повідомив, що наразі більше ніж 20 закладів вищої, фахової передвищої освіти вимушено залишили місця постійної дислокації і переїхали для організації освітнього процесу на підконтрольну Україні територію.

Зазначимо, реєстрацію на участь у національному мультипредметному тесті продовжено до 19 квітня. 

Фото: Shutterstock