Туреччина готова забезпечити евакуацію з Маріуполя морем — Акар

Туреччина готова забезпечити евакуацію з Маріуполя морем — Акар

Туреччина готова надати кораблі для евакуації цивільного населення та поранених із Маріуполя, який від початку березня перебуває у блокаді.

Як повідомляє DHA, про це заявив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар.

"Ми можемо надати судна, в першу чергу для евакуації мирного населення та поранених, турецьких та інших громадян із Маріуполя. У цьому контексті наша координація з владою російської федерації та України триває", — сказав міністр.

Акар також зауважив, що Туреччинв повністю контролює безпекову ситуацію у Чорному морі попри постійні повідомлення про дрейфуючі міни, залучаючи патрульні літаки та кораблі, а також кораблі-мисливці за мінами.

Крім того, урядовець наголосив на необхідності негайного припинення вогню та безпечного функціонування коридорів для евакуації.

"Ми продовжуємо надавати гуманітарну допомогу народові України. Туреччина також надає підтримку в питаннях евакуації", — повідомив Акар.

Зазначимо, місто Маріуполь майже повністю зруйноване російськими військами. Там досі залишаються люди, які не змогли евакуюватись. У місті гуманітарна катастрофа. За даними місцевої влади, в Маріуполі загинули близько 5 тисяч людей.

Фото: MAXAR TECHNOLOGIES