Створено міжнародну правову групу щодо відповідальності за злочини, скоєні в Україні — Венедіктова

Створено міжнародну правову групу щодо відповідальності за злочини, скоєні в Україні — Венедіктова

Україна створила міжнародну правову робочу групу з питань відповідальності за злочини, скоєні в Україні. Група має надавати підтримку у забезпеченні правосуддя для жертв міжнародних злочинів, вчинених Росією.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

"Сфера її компетенції включатиме надання рекомендацій щодо притягнення до відповідальності, у тому числі через ООН та регіональні організації. Також вона надаватиме консультації та забезпечуватиме потенційне представництво у цивільних і кримінальних справах, у тому числі тих, які підпадають під дію законів універсальної юрисдикції, задля забезпечення притягнення до відповідальності та отримання репарацій у національних юрисдикціях. Крім цього Робоча група надаватиме стратегічні настанови щодо співпраці України з Міжнародним кримінальним судом", — йдеться у повідомленні. 

До складу групи увійшли провідні світові юристи із прав людини та юридичні експерти з фірми Covington & Burling LLP із США на чолі з Ніхілом Гором, французької фірми Sygna Partners на чолі з Люком Відалом, а також фірми Withers на чолі з Еммою Ліндсі.

Як зазначила Венедіктова, члени робочої групи, а також юристи та науковці, які надаватимуть підтримку, будуть виконувати свою роботу на безоплатній основі.

Фото: gp.gov.ua