Російська еліта розглядає кілька варіантів відсторонення Путіна — ГУР

Російська еліта розглядає кілька варіантів відсторонення Путіна — ГУР

У середовищі російської бізнесово-політичної еліти формується група впливових осіб, які розглядають кілька варіантів відсторонення від влади чинного президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

За даними розвідників, російська еліта прагне усунути Путіна від влади, щоб поновити економічні зв’язки із країнами Заходу, зруйновані через війну в Україні. При цьому певна частина російської політичної еліти РФ розглядає в якості наступника Путіна директора ФСБ Олександра Бортнікова.

"Прикметно, що саме Бортніков останнім часом потрапив у немилість з боку російського диктатора. Офіційна причина опали керівника ФСБ  — фатальні прорахунки у війні проти України", — зазначають в ГУР.

Розвідники зауважують, що саме Бортніков та його відомство відповідали за аналіз настроїв населення України та спроможність української армії. 

Водночас повідомляється, що серед способів усунення президента РФ розглядаються отруєння, раптова хвороба та нещасний випадок.

"Відомо, що Бортніков та деякі інші впливові представники російської еліти розглядають різні варіанти відсторонення Путіна від влади. Зокрема, не виключається отруєння, раптова хвороба, або інша "випадковість", — йдеться у повідомленні.

У ГУР припускають, що саме з цими процесами пов’язаний нещодавній "злив" розташування чеченських підрозділів на півночі Києва.

Фото: Reuters