На Донбасі - відносна тиша

На Донбасі - відносна тиша

Впродовж минулої доби жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений, не зафіксовано і збройних провокацій з боку проросійських бойовиків, повідомляє штаб АТО.

Процес відведення від лінії розмежування важкого озброєння відбувається за планом - принаймні з українського боку. Сьогодні з'явилась інформація з посиланням на ватажка бойовиків Басуріна про те, що вони начебто відклали початок нового етапу відведення озброєння калібром менше 100 мм до 21 жовтня.

А ще у так званій "ДНР" нібито знову готові до чергового перенесення псевдовиборів. Принаймні, таку інформацію оприлюднила "Українська правда" з посиланням на сайти бойовиків.

Тим часом, місія ОБСЄ і надалі фіксує важке озброєння на окупованих територіях Донбасу. Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про те, що російські війська формують бойові з'єднання у селі Петрівське, що на Донеччині.

А група "Інформаційний опір" оприлюднила дані про те, що неподалік Тореза бойовики обладнали полігон, куди пригнали 14 танків та десяток броньованих машин.

Сьогодні стало також відомо, що після тривалих перемовин контрольовані Росією бойовики зірвали операцію зі звільнення українських заручників. Цю інформацію підтвердили у Міжвідомчому центрі СБУ з пошуку безвісти зниклих та звільнення заручників.