Луцький театр "Гармидер" презентує майданчик "ГаРмИдЕр ангар-stage"

Луцький театр "Гармидер" презентує майданчик "ГаРмИдЕр ангар-stage"

Луцький театр "Гармидер" 27 листопада презентує для ЗМІ і менеджерів культури напрацювання, плани і перспективи свого майданчика "ГаРмИдЕр ангар-stage". Про це в ефірі Радіо Культура розповіла співзасновниця театру, режисерка Руслана Порицька.

0:00 0:00
10
1x

Практично у центрі Луцька промисловий ангар на 160 квадратів перетворили на відкритий мистецький майданчик.

"Ми вже в ньому зробили покриття, підлогу, зробили вхідну частину красиву, закупили стільці, базове освітлення виставили. І вже в таких умовах ми провели низку заходів. Там вже неодноразово виступав театр "Гармидер", показували інші спектаклі — із Чернівців, також навіть вже встиг побувати там Жадан із "Лінія Маннергейма" (український рок-гурт - ред), навіть Всеукраїнський Молодіжний форум працівників молодіжної сфери разом із заступником міністра вже там теж побували", — зазначила Руслана Порицька.

Також організаторка "ГаРмИдЕр ангар-stage" повідомила, що на Спільнокошті (інтернет платформа колективного фінансування проєктів - ред.) запустили проєкт "Тепло і світло" і за короткий термін планують зібрати 100 тисяч гривень для того, щоб зробити опалення.

"Зігріваємось поки що "кустарним" способом, а також кавою і людською енергію, а також обігрівачами, але, звісно, це не вихід. І тому, у нас розроблена енергоощадна, хороша система опалення і вже, навіть, за першу ніч ми зібрали п'ять з половиною тисяч гривень. Та праця наша, 15-ти літня, хочемо сподіватись, у Луцьку працює, що до нас мають довіру і в нас вже в планах купа класних заходів", — повідомила Руслана Порицька.

Серед запланованих заходів: виступ гурту "Хамерман знищує віруси", виступ Міська Барбари, раніше відомого як фронтмен гурту "Мертвий півень".

Як зауважила Руслана Порицька: "Ми хочемо, що це був такий дискусійний майданчик, щоб там були лекції про сучасний театр, сучасне мистецтво загалом. Ми плануємо, щоб були і лекції, і дискусійні клуби, щоб люди в Луцьку також вчилися говорити про сучасне мистецтво і розуміти його і творити його, щоб цей майданчик був для зустрічей, для співтворення"

"ГаРмИдЕр ангар-stage" — це проєкт реновації ангару в сучасний мистецький простір у місті Луцьк. У ньому передбачено трансформаційні конструкції: сценічний майданчик і амфітеатр для глядачів орієнтовно на 130 сидячих місць. 

фото - facebook.com