Кліп на пісню про Іспанію Орест Галицький знімав у... Туреччині

Кліп на пісню про Іспанію Орест Галицький знімав у... Туреччині

Гітарист і композитор Орест Галицький, учасник гурту DZIDZIO, випустив кліп на свій інструментальний трек Spain. Його особливістю є те, що у ньому немає тексту. Як розповів у ефірі Радіо Промінь музикант, над композицією він працював два роки, поки довів її до ідеалу.

— У наших реаліях треба бути відважним, щоб ставити ставку саме на інструментальну музику.

— Це я відразу зрозумів, перед тим як випускати перший трек. Зрозумів, що взяв такий шлях нелегкий, але я до цього був готовий. Я вже дуже багато років у музиці, знав, що буде нелегко, але мене це дуже заінтригувало, зацікавило. Мені хочеться ці двері проломити, і показати людям якісний продукт, зовсім інший, ніж вони звикли.

— І вдвічі більше сміливості потрібно, щоб відзняти кліп на інструментальну композицію.  Я, до речі, весь час чекала, коли вже почнуться слова…

— Це стандартна ситуація, коли включаєш музику, всі так слухають, а потім питають, коли будуть текст і слова.

— Чому трек називається "Іспанія"?

— Написав я його в Іспанії, сидячи на березі моря. Одного чудового вечора я вирішив прогулятися по набережній і просто взяв з собою ноутбук, щоб у гарній атмосфері написати якийсь новий трек.  І мені прийшов у голову мотивчик, із якого трек починається, пізніше приїхав у Київ, доопрацював його. Від демки до фінального варіанту минуло два роки — мені настільки хотілося зробити все ідеально, що я дуже багато писав, а тоді стирав і переписував. І доки я не зрозумів, що це майже максимум, що є в моїй голові, тоді я зрозумів, що треба закінчувати. 

 

— Всіх, хто подивився кліп, цікавить — ви в Іспанії його знімали?

— Скажу вам чесно — знімали в Туреччині. Тому що для того, щоб поїхати в Іспанію, треба трошки більше фінансових можливостей. Оскільки на сьогодні це все роблю своїми силами, я вирішив обрати максимально доступну країну. Це була Туреччина, це був заповідник, не всі про нього знають, не всіх туристів туди пускають. Там можна перебувати лише з 8 ранку до 6 вечора, і навіть в останній день зйомок вже під час заходу сонця, до нас приїжджає поліція і каже, що там заборонена професійна зйомка. Вимагали показати, що ми назнімали, сказали що будуть штрафи. І ми почали вигадувати, що у нас якась там лав-сторі, що це чоловік і жінка, вони вирішили одружитися, наступного тижня у них весілля, вони знімають хоум-відео.

— Розкажи про цю дівчину, яка знялась у кліпі, Амартеліну?

— Це була дуже ніжна, дуже вихована дівчина. Я знайшов її через кастинг. Було близько двохсот заявок, але скажу вам чесно, в основному мені присилали заявки дівчата майже одного типу — з надутими губами, зробленими грудьми… І мені настільки хотілося знайти оту природню красу і оту жіночність, я не розумію, чому зараз тенденція розвивається в зробленні себе і в перероблянні себе під якийсь однаковий типаж. Мені хотілося знайти щось унікальне, от Амартеліна (звати її насправді Настя) — я вважаю, що це дуже гарна дівчина і у неї велике майбутнє, до речі, їй лише 22 роки.

— А от в принципі, якщо буде розвиватися географічна тема далі? Чи будуть після Іспанії інші країни? Можливо, це буде Італія?

— Я б із задоволенням об’їздив світ і знімав би кожен свій кліп в іншій країні, просто для того треба трошечки попрацювати над цим.

— А хто режисер?

— Режисер — мій друг Антон Шатохін. Він, до речі, виграв якусь премію за фільм "Арка", який був знятий про Чорнобиль. Це такий міжнародний конкурс короткометражок, і саме його фільм переміг.