Закон про декомунізацію визнано конституційним — ЗМІ

Закон про декомунізацію визнано конституційним — ЗМІ

Конституційний Суд визнав конституційним закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання Великої палати у вівторок, повідомляє Укрінформ, посилаючитсь на джерело в суді.

"Конституційний Суд визнав конституційним закон про декомунізацію", — вказало воно.

Сьогодні КСУ під час закритої частини пленарного засідання продовжив розгляд справи за конституційним поданням 46 нардепів щодо конституційності закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Розгляд супроводжувався одразу двома акціями протесту за участі волонтерської організації "Повернись живим" та політичної партії ВО "Свобода".

Верховна Рада у квітні 2015 року ухвалила урядовий законопроект про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонила їхню пропаганду й символіку. Згідно із законом, символіка і пропаганда комунізму, націонал-соціалізму, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні забороняються.

Фото: Український тиждень