Від Станиці Луганської відводять війська з обох сторін — штаб ООС

Від Станиці Луганської відводять війська з обох сторін — штаб ООС

Сьогодні опівдні українські військові відійшли з однією з позицій, яка перебувала перед КПВВ "Станиця Луганська".

Про це повідомляє прес-центр ООС.

У штабі зазначили, що все відбувалося під наглядом представників ОБСЄ, які були по обидва боки. Крім того, за відведенням військ спостерігав особисто командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський.

За його словами це перший етап відведення сторін від околиць населеного пункту.

"За сигналом сигнальних ракет з нашого боку і сторони бойовиків наші військові покинули певні ОБСЄ позиції. Поки невідомо відвів свої війська противник, за цим вже стежать представники спостережної місії ОБСЄ. Також очікується днями приїзд представника української тристоронньої контактної групи Леоніда Кучми для того щоб продовжити роботу щодо відведення сторін на певні мінських домовленостей рубежі ", — йдеться в повідомленні.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводиться антитерористична операція, а з травня 2018 року — Операція об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.

Фото: Інформатор