Глава МВС Арсен Аваков не збирається йти у відставку

Глава МВС Арсен Аваков не збирається йти у відставку

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, попри масові протести, не збирається добровільно подавати у відставку. Про це він сказав журналістам після засідання Кабміну, повідомляє Радіо Свобода. 

У контексті ймовірного вбивства працівниками поліції 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому, міністр зазначив, що ні він, ані голова Національної поліції Сергій Князєв не повинні йти у відставку.

"Я теж не напишу заяви про відставку. Але мою відставку може розглянути у відповідному порядку цей парламент чи наступний", — сказав Аваков.

31 травня, за версією прокуратури, місцеві поліцейські в нетверезому стані поцілили з вогнепальної зброї у голову 5-річному Кирилу Тлявову, який за кілька днів помер від поранення голови. Слідчі припускають, що це сталося, коли представники поліції розважалися і стріляли по пляшках.

Суд заарештував обох підозрюваних. Справу порушило Державне бюро розслідувань. Президент України взяв її під особистий контроль та наголосив, що винні мають бути покарані, а розслідування повинно бути неупередженим.

3-4 червня у низці українських міст пройшли акції протесту біля будівель ГУ МВС. Люди вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Акції пройшли в Дніпрі, Одесі, Вінниці, Харкові, Києві та інших містах. 

Фото: 5 канал