П'ятеро обвинувачених у нападі на Катерину Гандзюк визнали свою провину

П'ятеро обвинувачених у нападі на Катерину Гандзюк визнали свою провину

П’ятеро обвинувачених визнали свою провину в замаху на громадську активістку й чиновницю з Херсона Катерину Гандзюк і пішли на угоду про визнання винуватості. Це сталося в ході засідання в Покровському райсуді Дніпропетровської області ввечері 3 червня, — передає Радіо Свобода.

Підозрюваним в організації нападу є Сергій Торбін. За даними слідства, він виконував замовлення осіб, імена яких не називалися, та схилив до участі в замаху Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова.

На запитання судді Олени Чорної всі вони відповіли, що визнають свою провину й підтверджують свою згоду на укладення угоди зі слідством.

Обвинувачення просить дати Торбіну 6,5 років позбавлення волі, Грабчуку — 6 років, Вишневському та Васяновичу — 4 роки, Горбунову — 3 роки.

Раніше ми повідомляли, що першим свою провину визнав Сергій Торбін.

Вирок оголосять 6 червня.

Нагадаємо, радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк померла в одній із лікарень Києва 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місці після того, як активістку в Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.

Одна з версій причин нападу — активістку могли вбити через публічну критику херсонських чиновників за розкрадання лісу.

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані п'ятеро людей: Грабчук, Васянович, Вишневський, Горбунов і Торбін, а 12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського  колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука. 26 квітня 2019-го року суд змінив йому запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. 25 квітня стало відомо, що підозру Мангеру змінили на "замовлення завдання тілесних ушкоджень".

Фото: ВВС