Бойовики обстріляли позиції ООС 10 разів — штаб

Бойовики обстріляли позиції ООС 10 разів — штаб

Минулої доби бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, з яких чотири рази застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Втрат серед українських військових немає.

Як повідомляє штаб ООС, урайоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 9 разів обстріляв позиції наших підрозділівпоблизу населених пунктів Павлопіль, Опитне, Піски, Авдіївка та Гнутове.
Крім того, у  районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник з мінометів калібру 120 мм обстріляв позиції Об'єднаних сил біля хутора Вільний.

Відповідно до даних розвідки, 4 окупантів було знищено, ще 6 — поранено.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.

Фото — прес-центр ООС