ООС: 14 ворожих обстрілів, 1 український захисник загинув

ООС: 14 ворожих обстрілів, 1 український захисник загинув

Минулої доби бойовики 14 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому сім разів застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Внаслідок обстрілів один український війковий загинув, ще двох — поранено.

Як повідомляє штаб ООС, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли позиції наших військ 11 разів, а саме: біля населених пунктів Авдіївка, Опитне, Новоселівка Друга, Верхньторецьке, Чермалик, Лебединське та Пищевик.

Крім того, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти тричі обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу Новозванівки, Троїцького та Зайцевого. 
Відповідно до даних розвідки, 12 квітня двох окупантів було знищено,  ще трьох – поранено. Також було знищено бойову машину піхоти БМП-1 противника.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.