Епіфаній заявляє, що ПЦУ готова до спільного використання храмів з УПЦ МП

Епіфаній заявляє, що ПЦУ готова до спільного використання храмів з УПЦ МП

Православна церква України готова до користування храмами спільно із громадами церков Московського патріархату. Про це в інтерв'ю ВВС Україна повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній. 
 
"Так, звичайно. У 90-ті роки, коли подібні конфлікти між православними та греко-католиками виникали на Західній Україні, то пропонувалося, щоб більша частина громади допомогла меншості в побудові нового храму, а до того часу, щоб було почергове богослужіння", - зазначив Епіфаній, відповідаючи на питання про готовність до спільного користування храмами. Якщо громада ділиться навпіл, то ПЦУ не проти почергових богослужінь. Це Московський патріархат проти цього категорично", — заявив Епіфаній.
 
Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію для Православної церкви України. Наступного дняВарфоломій передав його Митрополиту Київському та Предстоятелю Православної церкви України Епіфанію. 3 лютого Епіфанія офіційно звели на престол предстоятеля Православної церкви України. Наразі триває поступовий добровільний перехід громад від УПЦ МП до ПЦУ.
 
На фото: митрополит Епіфаній, джерело: фейсбук