Розпочалася реєстрація на основну сесію ЗНО

Розпочалася реєстрація на основну сесію ЗНО

Сьогодні розпочалася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

"5 лютого розпочнеться реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання і триватиме до 25 березня", — йдеться у повідомленні.

Комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО керівники закладів освіти надсилають до 18 березня 2019 року.

Щоб успішно зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, необхідно створити та оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його до регіонального центру або подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти (для випускників шкіл, студентів професійно-технічних закладів і коледжів, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти).

Реєстраційну картку необхідно сформувати за допомогою спеціального сервісу "Зареєструватися". Одним з перших кроків є обрання категорії особи:

- "Випускник закладів загальної середньої освіти 2019 року"

- "Учень (слухач) закладів професійної (професійно-технічної) освіти"

- "Студент закладу вищої освіти"

- "Випускник минулих років"

- "Випускник, який здобуде в 2019 році повну загальну середню освіту в закордонному закладі освіти".

За прогнозом Українського центра оцінювання якості освіти, в Україні ЗНО очікують близько 332 тисяч учасників, які у 2019 році завершать здобуття повної загальної середньої освіти. У тестуваннях зможуть також взяти участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

Читайте також — Що варто знати абітурієнтам з непідконтрольних територій про вступну кампанію 2019 року

Абітурієнти матимуть можливість скласти ЗНО щонайбільше з чотирьох навчальних предметів, загалом тестування відбуватиметься з 11 навчальних дисциплін.

Нагадаємо, з 8 до 31 січня 2019 року на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти тривала реєстрація на пробне ЗНО.

Фото: abiturient.ru