ЦВК вже зареєструвала 12 кандидатів у президенти

ЦВК вже зареєструвала 12 кандидатів у президенти

Центральна виборча комісія на сьогодні зареєструвала 12 кандидатів на пост президента України.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Як повідомляється, у ході засідання ЦВК 21 січня розглянула документи на реєстрацію кандидата від партії "УКРОП" Олександра Шевченка і самовисуванця Романа Насірова. Розглянувши подані документи, комісія встановила їх відповідність вимогам виборчого закону та зареєструвала їх кандидатами на пост президента України.

Окрім того, як повідомляють у ЦВК, 16 січня громадянин України Володимир Василенко особисто подав заяву разом із доданими документами для реєстрації кандидатом на пост президента, але розглянувши подані документи, комісія встановила їх невідповідність вимогам закону і відмовила в реєстрації.

"Таким чином, станом на 21 січня 2019 року Комісія зареєструвала 12 кандидатів на пост президента України на чергових виборах 31 березня 2019 року: Шевченка І.А., Капліна С.М., Наливайченка В.О., Скоцика В.Є., Садового А.І., Купрія В.М., Мураєва Є.В., Гриценка А.С., Балашова Г.В., Богомолець О.В., Шевченка О.Л. та Насірова Р.М.", — йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

Читайте також: Політикам нині потрібно пояснювати реальність, вони абсолютно відірвані від неї — Ковжун

Нагадаємо, 4 січня ЦВК відмовила кандидату-самовисуванцю Володимиру Ратушу в реєстрації кандидатом на пост президента України через виявлені помилки та неточності у поданих документах.

Читайте також — Президентські вибори будуть непередбачуваними — Саакян

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з 31 грудня 2018 року,  офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.