Заборона російських спостерігачів і закриття дільниць в РФ пов'язані з двома ризиками — Яхно

Заборона російських спостерігачів і закриття дільниць в РФ пов'язані з двома ризиками — Яхно

Рішення заборонити присутність російських спостерігачів на виборах президента України та закриття виборчих дільниць на території РФ пов`язані з викликами двох типів. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловила експерт-міжнародник Олеся Яхно.
 
"Заборона російським спостерігачам бути в Україні та закриття дільниць — це відповідь на два можливих безпекових виклики. Перший — якщо, що українські громадяни, які будуть голосувати на дільницях в Російській Федерації, ми не можемо прогнозувати, з яким тиском вони потім можуть зіштовхнутися. Що стосується спостерігачів, ми, та й в світі вже давно ставляться до російських заяв з недовірою, а, по друге, це дійсно виклики, пов'язані з провокаціями. Хтось когось може штовхнути, вдарити, кинути щось, тому я абсолютно підтримую це рішення", — зазначила Олеся Яхно.
 
Нагадаємо, 9 січня голова МЗС Павло Клімкін заявив про те, що Україна не буде приймати заявки про реєстрацію російських спостерігачів на президентські вибори.
 
31 грудня Центральна виборча комісія України закрила дільниці для голосування в Росії. 5 виборчих дільниць з території РФ перенесли до Посольств України в Грузії, Казахстані та Фінляндії, де і зможуть віддати свої голоси українці.
 
Слухати повну версію.