Активіст пояснив, чому на президентських виборах буде велика кількість кандидатів

Активіст пояснив, чому на президентських виборах буде велика кількість кандидатів

Велика кількість кандидатів на посаду президента України серед іншого пов’язана з прагненням багатьох з них пропіарити свою політичну силу, чи себе особисто. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловив активіст Громадського руху "Чесно" Микола Виговський.

"Є кілька відповідей на питання, чому є така велика кількість кандидатів. Хтось хоче пропіарити свою політичну силу. Хтось хоче підвищити свою впізнаваність: от я аж цілий кандидат в президенти, потім в резюме напише і будуть думати, що серйозний чоловік. Всі партії, які планують поборотися за місця в парламенті, намагаються виставити своїх кандидатів, навіть розуміючи, що вони наберуть кілька відсотків в першому турі, але все ж таки.  І є великий пласт кандидатів – це ті, хто є  технічними кандидатами. Умовно: є в мене противник, я знаю, що за нього голосують студенти і висуваю технічного кандидата, який грає на студентській риториці", — зазначив Микола Виговський.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року в Україні розпочалася президентська передвиборча кампанія. Офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого, окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.

Слухати повну версію.