У Києві в житловому районі відкриють виставку сучасного мистецтва "Зона відгуку"

У Києві в житловому районі відкриють виставку сучасного мистецтва "Зона відгуку"

У Києві 14 грудня відкриють виставку сучасного мистецтва "Зона відгуку", яка буде проходити на новій локації Lera Litvinova Gallery в житловому районі RYBALSKY. Про виставку в програмі "Культура.Live" розповіла мистецтвознавиця та директорка Lera Litvinova Gallery Леонора Янко.

Ведучі:

Людмила Ляхевич, Артур Бобрик

Мистецтвознавиця повідомила, що роботи, які будуть представлені на виставці, підібрані за принципом умовної статичності, транслюють стан спокою, пошук і знаходження умовної точки опори.

"Буде представлено багато робіт, на яких зображені люди у стані спокою. Коли роздивляєшся такі роботи, то є відчуття, що зображені персонажі не сплять, а знаходяться у найкомфортнішому для себе стані. Наша виставка досить велика. Буде представлена скульптура Астіана Рея, класичні твори Анни Волошко, Лери Літвінової та інших", — говорила Янко.

Також директорка Lera Litvinova Gallery зауважила, що на виставку для музичного супроводу буде запрошена відома піаністка Саша Морозова, яка гратиме авторські композиції, які чудово поєднуються з ідеєю представлених робіт.

"Назва проекту "Зона відгуку" говорить про те, що кожен з нас має знаходити в собі ресурси та опорні точки, на яких може почувати себе комфортно. Музика Морозової авторська й чудово підкреслює водночас стан пошуку натхнення і спокою", — розповіла Янко.

Крім того, мистецтвознавиця додала, що помітним є зростання уваги людей до мистецтва. Леонора Янко говорить, що сьогодні люди стали більш обізнаними в сучасному мистецтві та відносяться до нього з більшою повагою.

"Коли я тільки починала займатися розвитком мистецтва, то казала, що хочу створити моду на сучасне мистецтво. На нашій виставці ми хочемо не просто показати твори мистецтва, а й спілкуватися з глядачами. Сучасне мистецтво не може існувати без інформації, тому ми будемо прагнути до діалогу з відвідувачами", — повідомила Янко.

Нагадаємо, що відкриття виставки сучасного мистецтва "Зона відгуку" відбудеться 14 грудня в житловому районі RYBALSKY. Триватиме вона до 23 січня.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото взяте з ФБ Lera Litvinova Gallery