Минулої доби на Донбасі жоден військовий не постраждав — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі жоден військовий не постраждав — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 12 разів відкривали вогонь по позиціях ООС, жоден військовий не постраждав.

Як повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил, окупанти продовжують застосувати озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Як повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил, окупанти продовжують застосувати озброєння, заборонене Мінськими угодами, зокрема, ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм неподалік Новоолександрівки на Попаснянському напрямку та в районі Пісок на Донецькому напрямку.
 
Найбільшу вогневу активність бойовики проявили в районах населених пунктів Вільний, Зайцеве, шахта Бутівка, Піски, де вели вогонь по позиціям українських військових з мінометів калібру 82 мм.

У зведенні також йдеться, що окупанти, яких підтримує Росія, вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по населених пунктах Новозванівка на Попаснянському напрямку, Мар'їнка, Березове, Невельське на Донецькому напрямку та Чермалик на Маріупольському напрямку. У районі Опитного було зафіксовано роботу ворожого снайпера.

Як повідомляється, сьогодні окупанти провели один обстріл населеного пункту Піски на Донецькому напрямку.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.