Українського політв’язня Панова знову етапували до Росії — адвокат

Українського політв’язня Панова знову етапували до Росії — адвокат

Засудженого у справі "українських диверсантів" українця Євгена Панова, якого кілька днів тому привезли до анексованого Криму в Сімферопольське СІЗО, знову етапували до Росії.

Цю інформацію Суспільному підтвердила його адвокат Ольга Дінзе.

За її словами, Панова відправили в Краснодар, однак поки невідомо, який кінцевий пункт його етапування.

"З якою метою його знову відправляють в Краснодар, нам інформації не надали. Ми думали про те, що його етапують в Сімферополь, щоб допитати в іншій кримінальній справі, по якій він проходить як свідок, однак щодо цього запиту ніхто не надсилав. Навіщо його знову етапують в Краснодар, нам невідомо", — сказала Дінзе.

Нагадаємо, Євгена Панова було затримано у серпні 2016 року в окупованому Криму за звинуваченням у начебто плануванні терактів на території півострова.

13 липня 2018 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив громадянина України Євгена Панова до 8 років колонії суворого режиму. Політв'язня етапували до московського СІЗО "Матросская тишина". Вже 25 жовтня відбулося розгляд апеляції на вирок Панову, однак вирок залишили  без змін.

У МЗС України обвинувачення Євгена Панова назвали сфабрикованими та політично вмотивованими, а його засудження до восьми років колонії суворого режиму – нелегітимним.

На фото видання "Коммерсантъ" – Євген Панов