Після Революції Гідності люди зрозуміли, що вони є важливим джерелом влади — Володимир Голоднюк

Після Революції Гідності люди зрозуміли, що вони є важливим джерелом влади — Володимир Голоднюк

Після Революції гідності люди зрозуміли, що вони є важливим джерелом влади, і це є найважливішим, переконаний заступник голови ГО "Родина Героїв "Небесної сотні", батько загиблого Героя України Устима Голоднюка, учасник трьох революцій Володимир Голоднюк. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він також розповів про результати розслідувань справ Майдану.

"Революція — це зміна свідомості. Революція Гідності дала не тільки євроінтеграцію, можливість Томосу чи створення армії. Позитивним є те, що людини почали відчувати, що вони є важливим джерелом влади в Україні, згідно з Конституцією", — зазначив Володимир Голоднюк.

Він також прокоментував, що серед усіх розслідувань у справі Євромайдану, найбільше результатів є у розслідуванні трагічних подій 20 лютого 2014 року.

"Найоптимістичнішим результатом є розслідування трагічних подій 20 лютого. Це той день, коли знято найбільше фото і відео, тобто задокументовано, і найбільше свідчень зараз знаходиться в суді. Тому можна сказати, що розслідування ведеться. Звичайно, не так швидко, і не з такими результатами, які хотілося б, але результат все ж таки є", — наголосив Голоднюк.

Крім того, він додав, що громадську організацію "Родина Героїв "Небесної сотні" хвилює перспектива розслідування.

"Ми намагаємось якимось чином впливати, тобто прагнемо досягти позитивного результату. Якщо говорити про передачу справ в Бюро розслідувань, то хочу додати одне. У нас змінюється законодавство. Відповідно, треба, щоб все розслідування велось у рамках закону. Але потрібно враховувати те, що ми справді затягуємо терміни розслідування", — розповів заступник голови організації.

Читайте також: Ми шукаємо нові форми пам’яті подій Майдану — директор Музею Революції Гідності

Нагадаємо, що під час Революції гідності, яка почалася 21 листопада 2013 року, загинули 106 українців, згодом їх почали називати "Небесною сотнею". Крім того, понад дві тисячі людей отримали поранення. 

У суді розглядаються провадження щодо вбивств протестувальників 20 лютого 2014 року на Інститутській та біля Жовтневого палацу, щодо подій ночі 18-19 лютого 2014 року, загибель людей після час штурму будинку Профспілок.

Прослухати повну версію розмови.