Росія заявила, що визнає результати так званих "виборів" в ОРДЛО — Геращенко

Росія заявила, що визнає результати так званих "виборів" в ОРДЛО — Геращенко

У Мінську відбувся черговий раунд переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

За словами представниці України у робочій групі ТКГ з гуманітарних питань Ірини Геращенко, під час переговорів російська сторона заявила, що визнає результати так званих виборів в ОРДЛО.


"Це повтор сценарію 2014 року, коли псевдовибори, організовані Кремлем, призвели до зриву Мінських переговорів, невиконання Мінських угод і серйозної дестабілізації на Донбасі, тисяч жертв серед військових і цивільних", — наголосила вона.

З цього приводу спецпредставник головуючого в ОБСЄ Мартін Сайдік зробив офіційну заяву в Мінську: "псевдовибори в ОРДЛО категорично суперечать духу і букві Мінських угод".

Також під час засідання українська сторона звернула увагу на останні маніпулятивні заяви екс-заступника голови місії СММ ОБСЄ Олександера Хуга. Україна звернулася до керівника місії СММ Ертургула Апакана з вимогою надати оцінку таким заявам, на що він відповів: "частина тексту, опублікованого в інтерв'ю журналу "Foreign Policy", була некоректно процитована та згодом виправлена. Ми, як і раніше, рішуче віддані реалізації мандата місії СММ задля надання підтримки України та сприяння нормалізації ситуації".

Представники України вкотре звернула увагу голови місії СММ ОБСЄ на те, що Крим — це територія України. Також у Мінську знову пролунали заклики до представників Росії негайно надати офіційну відповідь на пропозицію передати ім 23 злочинців-росіян в обмін на політв'язнів Кремля.

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився відповідати, чи визнає Кремль так звані "вибори" на окупованих територія Донбасу, додавши, що спочатку потрібно дочекатися їх підсумків.

Докладніше - Росія щороку витрачає понад мільярд доларів на підтримку бойовиків в ОРДЛО

Як повідомлялося, проросійські бойовики призначили "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей на 11 листопада.