У Раді закликали діаспору пікетувати посольства РФ і вимагати звільнення політв'язнів

У Раді закликали діаспору пікетувати посольства РФ і вимагати звільнення політв'язнів

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала представників української діаспори проводити пікети і мітинги під російськими амбасадами в європейських столицях і у Вашингтоні з вимогою звільнення політв'язнів Кремля.

Про це вона заявила, виступаючи з трибуни парламенту в середу, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо весь світ тиснути на Російську Федерацію з однією вимогою: звільнити українців, які незаконно більше чотирьох років утримуються там... Щойно Ірина Подоляк (народний депутат із фракції "Самопоміч") виступила з дуже правильною ініціативою звернутися до української діаспори по всьому світу, щоб діаспора провела пікети і мітинги під російськими амбасадами з вимогою звільнити політв'язнів Кремля. Дорога українська діаспоро, нам і нашим політв'язням потрібна в усіх європейських столицях, у столиці Сполучених Штатів Америки, проведіть пікети й мітинги з однією вимогою: волю політв'язням Кремля", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, 4 квітня під час засідання ТКГ українська сторона заявила про готовність передати РФ 23 росіян, яких утримують в українських в'язницях, в обмін на українських політв'язнів, яких утримують у в'язницях РФ