Контроль за зброєю на Донбасі посилять

Контроль за зброєю на Донбасі посилять

Міністр оборони України наказав терміново здійснити усі належні заходи щодо недопущення незаконного вивезення зброї та боєприпасів під час вибуття особового складу з району проведення Операції Об'єднаних сил.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"У рамках заходів доручено посилити контроль за порядком виїзду військовослужбовців із району проведення Операції Об'єднаних сил та організувати належним чином процедури відбуття бійців у відпустки та пункти постійної дислокації, а також забезпечити суворий контроль щодо обліку, видачі і контролю зброї та боєприпасів. За фактом події проводиться службове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військова служба правопорядку у Збройних силах України надаватиме всебічне сприяння проведенню слідчих дій уповноваженим органам.

Нагадаємо, 20 травня у селі Лісна Тарновиця сержант ЗСУ, уродженець Донеччини, поконфліктував із двома відвідувачами кафе. Перебуваючи у нетверезому стані, військовослужбовець приніс у кишені гранату "Ф-1" та кинув її на землю поблизу входу до закладу. Унаслідок вибуху постраждало 9 людей, їх доправлено до медичного закладу із осколковими пораненнями.