"Він нам не цар" - скандували в Красноярську

"Він нам не цар" - скандували в Красноярську

На сході Росії розпочалася акція "Він нам не цар", не погоджена з міською владою. Почалися затримання, найбільші - у Красноярську.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на "Сибір.Реалії".

"У Красноярську ЗМОП затримує людей десятками. Поліція застосовує силу і заносить протестувальників у автозаки", - зазначається в повідомленні.

У результаті протестувальники в Красноярську намагаються відходити від ЗМОПу і поліції через паралельні вулиці. Багатьом вдається прорвати оточення. Всього в акції, за оцінкою видання, взяли участь близько 700 осіб.

Раніше перед акцією в Красноярську була затримана координатор штабу Навального Яна Герасимова, яку звинуватили в організації неузгодженого заходу.

У Томську після закінчення ходи, не санкціонованої місцевою владою, і мітингу поліція затримала керівника штабу опозиціонера Навального Ксенію Фадєєву. Про інші затримання поки невідомо.

У Барнаулі поліція затримала декілька учасників акції "Він нам не цар", що зібралися в міському гайд-парку, де за законом акції можна проводити без узгодження. Про це повідомили в трансляції на YouTube-каналі "Навальный Live".

Нагадаємо, акції "Він нам не цар" відбуваються 5 травня в десятках російських міст. Вони приурочені до інавгурації президента Володимира Путіна, яка запланована на 7 травня.