У Запоріжжі - мандрівний фестиваль "ІСТОРІЯ.UA"

У Запоріжжі - мандрівний фестиваль "ІСТОРІЯ.UA"

Про історію без брому і нафталіну - обіцяють розповісти організатори мандрівного фестивалю "ІСТОРІЯ.UA", який цього року відбуватиметься у Запоріжжі 5 - 6 травня. Захід буде присвячений Дню пам’яті та примирення.

Історію можна вивчати не лише через підручники, а й граючи у настільні ігри, дивлячись фільми чи досліджуючи свій родовід. Український інститут національної пам’яті спільно із Запорізькою обласною державною адміністрацією та Запорізькою обласною універсальною науковою бібліотекою проведуть фестиваль, який популяризуватиме знання про історію України, передає espreso.tv.

"Наше завдання - впродовж двох днів показати, яким чином можна цікаво, без брому та нафталіну, розповідати українську історію. Переконаний, що таким чином ми зможемо привернути увагу ще більшої кількості українців до важливих сторінок минулого", - пояснив Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Про російсько-українську війну, яка розпочалася у 2014 році, і про російсько-українську війну, яка відбувалася сто років тому, можна буде подискутувати з відомими істориками та публіцистами під час лекцій та презентацій.

Рок-концерт гурту "Гайдамаки" та допрем’єрний показ фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри" за участі режисера Олеся Янчука і акторів стрічки стануть родзинками фестивалю.

Відбудуться презентації книг: Сергія Громенка, Павла Подобєда, Якова Новицького, видань громадського просвітницького проекту "LIKБЕЗ. Історичний фронт".

Відвідувачі фестивалю зможуть зустрітись із творцями настільних ігор на історичну тематику ("Мандрівка Україною", "Українська революція 1917-1921 рр.", "Незалежність"), а також взяти участь у майстер-класі історика і телеведучого Олександра Зінченка "Як цікаво оповідати про історію".

Окрім того, на площі перед Запорізькою бібліотекою відбуватимуться концерти творчих колективів м. Запоріжжя та Запорізької області, майстер-клас гри на народних інструментах, виступ Школи козацького бойового мистецтва "Спас", працюватиме "Дитяче містечко" (майстер-класи, конкурси малюнків тощо).