Ігор Мосійчук вимагає особистої зустрічі з генпрокурором

Ігор Мосійчук вимагає особистої зустрічі з генпрокурором

Народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук, заарештований судом до 15 листопада, вимагає особистої зустрічі з генеральним прокурором Віктором Шокіним. І лише після цього він може припинити голодування. Про це нардеп заявив під час допиту в ізоляторі СБУ, повідомила його адвокат Оксана Мельник в ефірі одного з телеканалів.

17 вересня Верховна Рада за поданням Генпрокуратури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Ігоря Мосійчука. На засіданні Парламенту було продемонстровано відео за нібито його участю, на якому йшлося про можливість вирішення бізнесових питань за гроші.

Тим часом, політичний експерт Валентин Гладких вважає, що заарештований "радикал" Ігор Мосійчук не є найбільшим корупціонером в країні. Він упевнений, що Ігор Мосійчук має бути покараний за ганебні дії, якщо він їх вчинив, але, за словами аналітика, цікаві для прокуратури персонажі є і в БПП, і в "Народному фронті", і в "Опозиційному блоці", однак ГПУ поки що їх не помічає.

Якщо Генпрокуратура не візьметься за корупціонерів у цих партіях, це свідчитиме про упереджене застосування правосуддя, як це було в часи Януковича та Кучми, вважає експерт.

У недільному інтерв'ю кільком телеканалам Президент Петро Порошенко наголосив, що влада має політичну волю боротися з корупцією і не обмежиться затриманням народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука.