Британія хоче притиснути російських олігархів

Британія хоче притиснути російських олігархів

Влада Великої Британії розглядає можливість введення нових санкцій проти російських бізнесменів, що ведуть справи у Сполученому королівстві.

Про це пише "Sunday Times".

"За даними видання, що посилається на джерела у канцелярії прем'єр-міністра Терези Мей, конкретні обмежувальні заходи наразі «зважуються». У публікації згадуються Олег Дерипаска та Віктор Вексельберг, проти яких США ввели жорсткі санкції нещодавно, а також Роман Абрамович", - йдеться у повідомленні.

Тереза Мей підтвердила виданню, що вивчаються всі аспектів заходів, до яких можуть вдатися.

З січня цього року державні органи Британії отримали право ставити запитання про походження капіталу іноземним власникам нерухомості та активів. Якщо відповіді не задовольнить державних представників, то на їх майно буде накладено арешт.

Багаті іноземці, зокрема й російські олігархи, які підозрюються в корупції, будуть змушені пояснювати свій розкішний спосіб життя у Великій Британії.

Нагадаємо, найбагатші росіяни через введені 6 квітня США санкції проти олігархів і топ-чиновників РФ втратили загалом майже 16 мільярдів доларів упродовж дня.

Згідно з оцінками фахівців, у Великобританії щороку відмивається близько 90 мільярдів фунтів стерлінгів, зароблених незаконним шляхом.