Європейський інвестиційний банк готовий вкладати гроші в український бізнес

Європейський інвестиційний банк готовий вкладати гроші в український бізнес

Про це під час Всеукраїнського з’їзду малого та середнього бізнесу заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. Зокрема, він повідомив, що у співпраці з іншими відомствами його міністерство підписало низку донорських проектів із Євросоюзом та договори на участь нашої держави в різних європейських програмах на різні суми - від 40 мільйонів до 2,5 мільярда євро.

Відтак, незабаром у 15 регіонах нашої держави буде створено 15 регіональних центрів малого та середнього бізнесу. Ця програма дасть можливість підприємцям отримувати консультації міжнародних фахівців щодо того, як бізнесу ставати більш конкурентним, знаходити ринки збуту та користуватися можливостями зони вільної торгівлі з ЄС, яка запрацює з 1 січня 2016 року.

Також український бізнес отримав від європейських партнерів дворічну підтримку роботи створеного тиждень тому дерегуляційного офісу. Передбачається, що ця неурядова структура займатиметься прискоренням дерегуляційних процесів в агросекторі, будівництві, експортно-імпортному регулюванні, контролюючих органах.Європейський інвестиційний банк готовий вкладати гроші в український бізнес.