СЦКК: Донбасу загрожує масштабна екологічна катастрофа

СЦКК: Донбасу загрожує масштабна екологічна катастрофа

Українська сторона СЦКК попереджає про критичну ситуацію з екологією на окупованій території Донбасу.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що злочинна діяльність (бездіяльність) ватажків окупаційної влади ОРДО щодо ігнорування заявок підприємств Донбасу про надання гарантій безпеки на час проведення обслуговування та ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об’єктах інфраструктури уже в найближчий перспективі може призвести до аварійних ситуацій з непередбачуваними наслідками", - йдеться в повідомленні.

У СЦКК заявляють, що термінового реагування потребує ситуація, що склалася на об’єктах шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів коксохімічного виробництва ТОВ НПО "Інкор і Ко" (розташоване поблизу населеного пункту Новгородське, Донецька область).

"Велика кількість опадів та сезонні коливання температури потребують негайного проведення робіт з обслуговування та поточного ремонту об’єктів шламонакопичувача", - зазначається в повідомленні прес-центру.

Українська сторона СЦКК та представники аварійно-рятувальної служби цього фенольного виробництва скоординували необхідний порядок дій щодо проведення обслуговування та ремонту визначених об’єктів. Проте, проведення робіт неможливе, оскільки, до цього часу гарантії безпеки з боку ОРДО відсутні.

СЦКК наголошує, що подібні дії (бездіяльність) ватажків ОРДО можуть призвести до екологічної катастрофи на Донбасі, наслідки якої відчують на собі всі мешканці по обидві сторони лінії розмежування.