На дороги Дніпра вийшли нові тролейбуси (аудіо)

На дороги Дніпра вийшли нові тролейбуси (аудіо)

Сьогодні на дороги Дніпра вийшли два нові тролейбуси. Це перше оновлення автопарку електротранспорта міста цього року.

Докладніше розповідає наш кореспондент Костянтин Ковзан:

"Нові тролейбуси виготовили на дніпровському Південному машинобудівному заводі імені Макарова. Вони курсуватимуть на 1-му і 20-му міських маршрутах. Завдяки електронній системі управління двигуном і функції повернення енергії до мережі під час гальмування вони здатні економити до 40% енергії.

Входи до салону електротранспорту обладнані кнопками аварійного виклику водія, а двері зачиняються плавно, аби уникнути травмування пасажирів. Це також контролюється за допомогою спеціальних датчиків. Вікна енергоощадні. Крім того, зовні машина має гучномовці, які сповіщають про рух маршруту. Кожен тролейбус може перевозити близько сотні пасажирів. Для людей з обмеженими фізичними можливостями тут є пандус і паски безпеки для утримання інвалідних візків. Водночас машина має систему примусового нахилу кузова – у разі необхідності тролейбус може "присідати" перед пасажирами на зупинці.

За останні 2 роки місто отримало 40 нових тролейбусів. Минулого року маршрутна мережа електротранспорту Дніпра збільшилася на 38 км. А ще вперше за чверть століття відкрито новий тролейбусний маршрут на житловий масив "Сонячний" та відновилено рух тролейбусів на віддалений від центральної частини міста житломасив "Парус".

Костянтин Ковзан, Дніпро, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!